sâmbătă , 19 septembrie 2020 11:47 am
Iasi booked.net
-1°C

Bebeluș diagnosticat cu “roșu în gât”, mort de pneumonie

Un nou caz revoltator scoate in evidenta slabiciunea sistemului sanitar din Romania. Un copilas de numai 5 luni din comuna Garoafa-Vrancea a decedat in urma cu cateva zile din cauza pneumoniei, desi mama acestuia l-a dus la spital si a insistat sa fie internat. Medicul care l-a consultat i-a prescris tratament pentru rosu in gat si a hotarat ca nu necesita internare.

”Nepăsarea şi aşteptatul şpăgii omoară din nou. În data de 6 decembrie, o tânără din satul Ciuşlea, comuna Garoafa, s-a prezentat la unitatea primiri urgenţe Sf. Pantelimon Focşani cu fetiţa ei de numai 5 luni. După ce i -a făcut doar un control “în gât“, i s-a spus că fetiţa are roşu în gât şi atâta, eliberându-i-se doar o reţetă de tantum verde. Când tânăra a cerut să fie internată, i s-a spus că nu sunt locuri în spital şi că nu e grav. Până a doua zi de dimineaţă, un îngeraş de numai 5 luni şi-a primit perechea de aripi, trecând la cele sfinte, având PNEUMONIE. Nici măcar un control cu stetoscopul nu i s-a făcut“, scrie, pe Facebook, Lucian Constantin, cel care a semnalat cazul.Medicul care a consultat copilul sustine ca a facut consultatia ca la carte si nu-si explica modul in care starea micutului s-a alerat la numai o zi, relatează telem.ro.

Mihaela Mihalache – medic pediatru: „Vineri la ora 12.14 am consultat copilul in varsta de 4 luni si jumatate din Ciuslea, comuna Garoafa. La examenul clinic nu am depistat simptomatologie respirator, semne de insuficienta respiratorie. Copilul respira bine, avea tonus bun. Copilul a fost consultat pe indelete, dezbracat la pampers ca asa consultam toti copiii sugari”.

Politistii au deschis un dosar penal pentru infracțiunii de ucidere din culpă.

Recomandări

Manifestări în aer liber, la Iași! Vor fi prezenți și jandarmii

În perioada 18-20 septembrie a.c. jandarmii ieșeni vor continua desfășurarea activităților pentru asigurarea ordinii și …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *