marți , 30 noiembrie 2021 6:19 pm
Iasi booked.net
-1°C

Bătrână din Bârlad înșelată: i-au dat fructe de pomană și i-au furat 12.000 de lei

O femeie de 84 ani, din municipiul Bârlad, a fost victima unei infracțiuni de furt din imobil, prejudiciul creat fiind de 12.000 de lei.

Potrivit vremeanoua.ro, bãtrâna a lãsat în casã o necunoscutã, care s-a oferit sã-i dea fructe de pomanã si hoata i-a furat toti banii strânsi pentru înmormântare.

Miercuri, 20 noiembrie, sub pretextul cã doreste sã ofere fructe de pomanã, bãtrâna i-a permis unei femei necunoscute accesul în imobil. Totodatã, aceasta din urmã i-a cerut sã îi schimbe o bancnotã de 500 de lei, lucru cu care victima s-a conformat. Când a condus-o spre iesire, bãtrâna a observat cã, în holul locuintei sale, intrase o altã femeie, care a început sã vorbeascã cu cea cãreia îi oferise fructele, plecând împreunã. La scurt timp dupã plecarea acestora, bãtrâna a constatat lipsa celor 12.000 de lei. Politistii Biroului de Investigatii Criminale Bârlad continuã cercetãrile în vederea identificãrii si depistãrii celor douã femei, fiind întocmit un dosar penal sub aspectul sâvârsirii infractiunii de furt.

Pentru a însela cetãtenii, infractorii si-au diversificat abordarea si intrã în casele victimelor (de obicei în vârstã), sub pretextul cã doresc sã ofere bunuri si produse de pomanã si, profitând de neatentia acestora, sustrag diverse bunuri si bani din locuintele acestora. Infractorul pãtrunde în locuintã însotit de o altã persoanã – complicele care tine de vorbã victima, în timp ce el cautã si sustrage sumele de bani pe care le gãseste (în dulapuri, în posete/genti lãsate în cuierul din holul locuintei, în vitrine, etc). Cei care se îndeletnicesc cu sãvârsirea acestui gen de furturi vizeazã persoanele vârstnice, de peste 60 de ani, singure sau care petrec mare parte a timpului singure. Aleg aceastã categorie întrucât, pe de o parte, infractorii mizeazã pe capacitatea mai redusã a acestor persoane de a retine detalii sau a-i recunoaste, iar pe de altã parte, infractorii mizeazã pe capacitatea de rezistentã fizicã mai scãzutã a vârstnicilor. Acesti prieteni falsi pot fi femei cu aspect îngrijit, limbaj bine dezvoltat, cu vârste cuprinse între 25 – 45 de ani, foarte prietenoase, inspirã încredere, se prezintã singure la usã în timp ce o altã persoanã sau mai multe asteaptã izolarea victimei dupã care pãtrund în locuintã si sustrag bunuri.

În cazul în care sunteti pãgubit/ã sau bãnuiti cã anumite persoane se folosesc de aceastã metodã pentru a pãtrunde în locuintã, sunati la numãrul de urgentã 112.

Recomandări

VIDEO: Prejudiciu de 1,2 milioane de lei din INDEMNIZAȚII obținute ilicit de la STAT

Ieri, 11 noiembrie, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *