Bătrân târât de paznicii Spitalului „Sfântul Spiridon” din Iaşi, într-un „colţ întunecos“. A fost agresat sau nu? 

Date:

O filmare făcută de un ieşean surprinde o scenă ciudată petrecută în faţa Unităţii de Primire Urgenţe (UPU) a Spitalului „Sfântul Spiridon” din Iaşi. Imaginile arată cum un bătrân care stătea lângă o bancă la ieşirea din spital este ridicat de unul dintre paznici şi târât în partea laterală a clădirii.

Martorul care a filmat scenele le-a trimis pe pagina de Facebook a Observatorului, susţinând că „bătrânul a fost tras după colţ întunecos şi bătut continuu”. Acesta spune că nu s-a apropiat să ia atitudine pentru că i-a fost teamă că persoana pe care o însoţea ar fi putut fi dată afară din spital.

Referitor la filmul care a apărut în spaţiul public, conducerea spitalului spune că bărbatul ar fi fost scos afară din unitatea medicală pentru că devenise agresiv cu medicii, dar nu a fost bătut. De asemenea, aceştia spun bărbatul vine în fiecare seară în UPU pentru a dormi, dar refuză să fie consultat sau spălat, scrie adevarul.ro.

„Lucrătorii firmei de pază spun că au scos pacientul afară, iar aceasta a fost agresiv cu personalul medical de la ambulanţă. Aceştia susţin că l-au aşezat pe bancă, nu l-au agresat. Pacientul vine în fiecare seară, refuză să fie spălat deşi miroase urât şi refuză să fie consultat. Este agresiv verbal cu asistenţii medicali, infirmierii şi agenţii de pază. Acesta se află în evidenţa Direcţiei de Asistenţă Socială şi adăpostului C.A. Rosetti şi nu este posibil să doarmă în UPU în fiecare seară, aşa cum doreşte”, a precizat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Primăria Iași a lansat licitația pentru contractarea lucrărilor de modernizare a bulevardului Poitiers

Suma disponibilă este 37.866.748,65 lei fără TVA, respectiv 45.061.430,89...

Locuri de PARCARE scoase la licitație de către primăria IAȘI

Municipalitatea ieșeană, prin Direcția Exploatare Patrimoniu, va organiza pe...

Se închide circulația pe bulevardul Socola! 9 trasee CTP Iași vor fi deviate

În perioada 29-30 martie, între orele 08:00 – 20:00,...

Noul terminal de la Aeroportul Iași devine operațional vineri, 29 martie

Zborul inaugural pentru T4 va fi pe ruta Iași...