luni , 21 septembrie 2020 5:13 am
Iasi booked.net
-1°C

Bărbat din Iași, şi-a ucis soţia după ce, în trecut, aceasta l-a salvat de la moarte

Pe cine nu lași să moară, nu te lasă să trăiești. Sinistru, dar s-a întâmplat într-o familie din Iași.
Din cauza problemelor financiare, un ieșean a vrut să-şi pună capăt zilelor, dar a fost salvat la timp, chiar de soția sa. La aproximativ un an distanță, într-un exces de furie pe care nu îl poate explica, Daniel Roman şi-a strâns de gât nevasta chiar după un moment intim cu aceasta.
Procesul în care a fost judecat bărbatul de 46 de ani, din Şipote, a fost tranşat definitiv de Curtea de Apel Iaşi, în urmă cu două zile. Magistraţii l-au condamnat la 8 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pe Daniel Roman, la această pedeapsă fiind adăugată o pedeapsă de 2 ani şi 6 luni de închisoare primită, anterior, pentru contrabandă.
Cei doi soți au fost căsătoriţi 26 ani şi au locuit într-o casă din Iazu Nou – Şipote. Cei doi au doi copii mari, de 17 şi 21 de ani.

Relaţiile dintre cei doi soţi au fost foarte bune, nefiind semnalate alte agresiuni ale inculpatului asupra soţiei sale de-a lungul căsniciei. Acesta este descris de către martori ca având un temperament liniştit, ca fiind o persoană muncitoare şi care a avut grijă de familia sa, însă în acelaşi timp obişnuia să consume băuturi alcoolice în exces, fără însă să provoace scandal atunci când ajungea în stare de ebrietate“, au precizat judecătorii, în motivare.
Traiul pașnic al familiei Roman a fost tulburat în vara anului 2017, când firma de construcţii a bărbatului a dat faliment, rămânând de achitat foarte multe datorii. Imediat după, Roman a fost condamnat pentru contrabandă, pe care o făcea cu scopul de a obţine cumva venituri. „Aceste două evenimente au avut un impact major asupra inculpatului, care în data de 20 iulie 2017 a încercat să se sinucidă, consumând o cantitate de erbicid şi înjunghiindu-se în abdomen cu un cuţit . A fost găsit însă de către soţia sa, victima din prezenta cauză, care a sunat la numărul unic 112 , inculpatul fiind transportat cu ambulanţa la un spital din municipiul Iaşi şi salvat de către medici“, se mai arată în motivarea sentinţei.
În urma acelui eveniment, bărbatul a devenit total absent din viaţa de familie. Bărbatul nu a mers la un psihiatru, ci a urmat un tratament cu pastile psihotrope, recomandate de psiholog. Daniel Roman a continuat să consume alcool în tot acest timp. Pe 23 septembrie 2018, soţii Roman au băut cafea pe o bancă din faţa casei, după care au plecat la părinţii femeii. S-au întors în jurul orei 10 şi, după un moment intim, între ei a izbucnit o ceartă, cauzată tocmai de dificultăţile financiare. În acel moment, bărbatul şi-a sugrumat nevasta până ce aceasta a rămas fără suflare. A stat  lângă ea, timp de o oră, şocat de ceea ce făcuse. Ulterior, şi-a sunat unul dintre copii şi a cerut ajutor, conform datelor din dosar. Individul și-a recunoscut faptele, la audieri.

Recomandări

Șeful gigantului alimentar Bonduelle, accidentat mortal când se plimba cu bicicleta

Jérôme Bonduelle, moștenitor al fondatorului companiei alimentare cu același nume și director general, a murit …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *