Banda unica de CIRCULAȚIE va fi extinsă în CUG

Date:

Poliția Rutieră a avizat propunerea Comisiei de Circulație a Municipiului Iași privind prelungirea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun până la rondul de tramvai de la capătul zonei CUG. Concret, măsura va fi aplicată pe șoseaua Nicolina, pe segmentul cuprins între intersecția bulevardul Poitiers – șoseaua Nicolina – aleea Tudor Neculai și capăt CUG (rond tramvai). Culoarul unic nou înființat va fi destinat mijloacelor de transport în comun (autobuze și tramvaie).

Banda unică pe șoseaua Nicolina a fost creată etapizat, mai întâi din Podu Roș până la intersecția cu strada Sălciilor (de la sfârșitul lunii iulie), apoi până la Selgros (de la începutul lunii octombrie), iar efectul a fost cel urmărit: reducerea considerabilă a timpului consumat de călători în tramvaie și autobuze, în special la orele de vârf.

La intrarea pe culoarul unic va fi aplicată semnalizarea rutieră verticală corespunzătoare, mai exact indicatoarele BANDĂ REZERVATĂ CIRCULAȚIEI AUTOVEHICULELOR DE TRANSPORT PUBLIC DE PERSOANE și DRUM OBLIGATORIU PENTRU CATEGORIA DE VEHICULE. Totodată, vor fi înlocuite indicatorul OCOLIRE cu OCOLIRE LA PEROANELE DE ÎMBARCARE A CĂLĂTORILOR și BALIZĂ BIDIRECŢIONALĂ cu BALIZĂ DIRECŢIONALĂ CARE INDICĂ OCOLIREA OBSTACOLULUI PRIN DREAPTA.

Pe prima bandă de circulație a ambelor sensuri de pe întreg tronsonul de drum menționat vor fi montate indicatoare rutiere OPRIREA INTERZISĂ. Totodată, aceasta va fi eliberată de autovehiculele staționate.

La intrarea pe culoarul unic va fi aplicat marcaj rutier corespunzător, adică inscripțiile BUS (pentru autobuze) și TRAM (pentru tramvaie). Marcajul rutier transversal de interzicere adaptat cerințelor va fi aplicat atât la intrarea pe culoar, cât și pe traseul tronsonului în baterii succesive.

Traseul unic va fi separat fizic de a doua bandă de circulație a ambelor sensuri de mers prin montarea unor elemente auxiliare de semnalizare rutieră, anume popici. Lângă elementele de separare a culoarului unic, spre a doua bandă de circulație a ambelor sensuri de mers, se va aplica marcaj rutier de tip E (LINIE CONTINUĂ SIMPLĂ).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Întreaga rețea de coșuri stradale din municipiul Iași va fi modernizată

În cadrul campaniei de curățenie de primăvară, aflată în...

160 de apartamente vor fi construite în comuna Miroslava! Ce categorii de persoane pot beneficia de locuințe

Primăria Comunei Miroslava a depus o cerere de finanțare...

Moment decisiv pentru UAIC Iași! Astăzi se votează viitorul rector al universității

Astăzi, 18 martie 2024, va fi o zi crucială...