joi , 20 ianuarie 2022 9:06 pm
Iasi booked.net
-1°C

Bandă de hoți de animale destructurată de polițiști: carnea de cal și de vită era plasată în magazinele din Iași

Polițiștii ieșeni de la Serviciul de Investigații Criminale au destructurat o bandă de hoți specializaţi în furtul de animale,  cai şi vite, pe care apoi le tranşau în pădurile din Grajduri.

 

Grupul de era format din opt membri, conduşi de către Vasile Aioaniţoaiei, în vârstă de 36 de ani, cu domiciliul în Mogoşeşti.

Potrivit informaţiilor poliţiştilor, Aioaniţoaiei îşi învăţa discipolii metodele cele mai bune de furat, ca să nu fie observaţi. Poliţiştii suspectează că Aioaniţoaiei are la „activ“ numeroase furturi de animale, mai ales după anul 2015, când a fost eliberat din închisoare, tot pentru furturi. În închisoare, acesta „şi-a desăvârşit“ tehnica de furat.

 

„La data de 2 decembrie, poliţiştii ieşeni au efectuat cinci percheziţii domiciliare pe raza comunelor Ciurea şi Mogoşeşti, la membrii unui grup infracţional specializat în comiterea de furturi de animale, fiind puse în aplicare şapte mandate de aducere. Din cercetările efectuate a rezultat că, în perioada septembrie – decembrie 2017, patru bărbaţi cu vârste cuprinse între 17 şi 28 de ani din comunele Mogoşeşti şi Grajduri ar fi comis patru furturi de animale pe raza comunelor Dumeşti, Mogoşeşti şi Ciurea, în urma cărora ar fi sustras două cabaline şi cinci bovine, în valoare de 13.500 lei. Aceştia ar fi fost sprijiniţi în activitatea infracţională de către alţi trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 19 şi 51 de ani. Unul dintre bărbaţi, în vârstă de 36 de ani, din comuna Mogoşeşti, ar fi solicitat celorlalţi membri să comită furturile“, a precizat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al IPJ Iași, pentru „Ziarul de Iași”.

 

Șeful bandei le indica celorlalţi hoţi modurile de comitere a furturilor, traseele de urmat, locul unde să ascundă animalele şi, apoi, personal, se ocupa de tranşarea acestora şi valorificarea cărnii în municipiul Iaşi, la anumiţi patroni. Cei şapte membri ai grupării au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar judecătorii au decis ca Aioaniţoaiei să fie arestat preventiv, plasarea altor trei sub arest la domiciliu, iar alţi trei, sub control judiciar.

Recomandări

VIDEO: Accident mortal în Mogoșești. O femeie a murit după ce o șoferiță nu a oprit la STOP

O femeie a murit, iar alte cinci persoane au fost rănite, după un accident în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *