vineri , 21 ianuarie 2022 4:42 pm
Iasi booked.net
-1°C

Băiețel de 3 ani, mutilat la grădiniţă după ce un dulap a căzut pe el

Un dulap care nu era fixat în perete a căzut peste un băieţel de 3 ani, la o grădiniță din Telciu, Bistrița Năsăud.

Copilul s-a rănit la cap, are două degete fracturate şi dinţii rupţi. A fost de urgenţă într-o clinică din Cluj, iar în grădiniţă s-a declanşat o anchetă, potrivit stirileprotv.ro

Incidentul s-a petrecut miercuri însă se pare că angajaţii grădiniţei nu au anunţat inspectoratul şcolar despre acest caz. Abia vineri după trei zile când informaţia a apărut în mediul online, inspectorii au aflat şi ei despre cele întâmplate.

În grădiniţă există camere de supraveghere însă nu se ştie dacă acestea au surprins momentul în care copilul a fost rănit de dulap pentru că azi (n. red. luni)  reprezentanţii inspectoratului vor ridica imaginile. În grupa respectivă din grădiniţă, o educatoare se ocupă de 15 copii.

Băieţelul s-a dus pe hol, ca să-şi ia apa din ghiozdan, susţine educatoarea. S-a urcat pe un scăunel şi atunci dulapul de care s-a sprijinit şi care nu era fixat în perete – s-a răsturnat peste copil.

Zgomotul puternic le-a alertat pe educatoare care l-au găsit pe bietul copil plin de sânge cu dinţii rupţi şi cu dureri groaznice la mâini: avea două degete fracturate, au constatat apoi medicii de la dispensar.

Asistentă: “S-a prezentat la noi la cabinet o educatoare cu un băieţel de 3 ani care avea degetele zdrobite. După ceva timp a venit o altă educatoare cu doi dinţi în mână. L-am pansat şi l-au dus părinţii la Bistriţa la spital.

Medic: “A fost adus copilul cu degetele de mâna dreaptă zdrobite. L-am pansat şi familia l-a dus la Bistriţa. Aşa ceva nu se poate. Dacă eram într-o ţară normală acest caz era extrem de grav.

Copilul a fost transportat în grabă la spitalul clinic de recuperare din Cluj şi este internat în secţia de chirurgie reparatorie.

Între timp, inspectatul şcolar Bistriţa a declanşat o anchetă pentru a vedea cine este vinovat de faptul că acel dulap nu a fost fixat în perete. Iar în următoarele zile vor anunţa şi sancţiunile date în acest caz.

Astfel de incidente pun în pericol viaţa celor mici: vă reamintim că în 2009, o fetiţă de 3 ani a murit, după ce un dulap cu materiale publicitare, care nu era fixat în perete, s-a prăbuşit peste ea, într-o bancă din Oradea. Copilă era însoţită de mama ei, însă a fost de ajuns doar o clipă de neatenţie.

Recomandări

Un bebeluș a fost internat la Sf. Maria după ce a căzut din pat

Un bebeluș de 7 luni a fost adus în stare gravă la Spitalul de Copii …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *