joi , 28 ianuarie 2021 6:49 am
Iasi booked.net
-1°C

Avocatul Poporului: Numărul petiţiilor legate de sănătate s-a triplat în ultimele șase luni

Avocatul Poporului, Renate Weber, susţine că numărul petiţiilor legate de domeniul sănătăţii primite de instituţie în ultimele şase luni aproape că s-a triplat, iar multe dintre acestea au legătură cu pandemia generată de virusul SARS-CoV-2. Renate Weber arată că, pe de o parte, au fost pacienţi diagnosticaţi care au fost nevoiţi să stea în spital şi câte două luni, în vreme ce oameni care sufereau de alte afecţiuni au reclamat că nu au beneficiat de asistenţa medicală.

„Aş zice că au fost două mari teme care ne-au interesat. Pe de o parte au constatat (…) durata excesivă a internărilor persoanelor asimptomatice. Când spun excesivă vorbesc de săptămâni întregi, de 63 de zile, cea mai lungă perioadă pe care o ştiu eu, care mi-a fost adusă la cunoştinţă, e de 68 de zile şi chiar privea un medic. Dar au mai fost situaţii, săptămâni întregi, în orice caz, peste o lună. Problema a fost pe de o parte că se dispunea internarea, dar pe de altă parte neexternarea lor. Li se cerea tot timpul să aibă două teste negative la interval de câteva zile. Or testele acestea, vedeţi şi dvs., mai recunosc o rămăşiţă din virus şi ies pozitive. Aşa se face că au fost persoane care au rămas şi câte două luni în spital şi sigur că lucrul acesta a fost de interes pentru noi, pentru că nu e vorba numai de ocuparea unui pat în spital, e vorba inclusiv de traumele pe care persoanele alea care se simt sănătoase le au stând într-un spital de unde nu puteau să iasă, că erau pur şi simplu carantinate în acea cameră de spital”, a susţinut Renate Weber pentru news.ro.

Ea a spus că un alt aspect este legat de „neacordarea asistenţei medicale fireşti” acelor pacienţi care suferă de alte afecţiuni. Avocatul Poporului a arătat că a scris celor de la Ministerul Sănătăţii încă din 10 aprilie cu privire la situaţii în care persoane nu au beneficiat de „asistenţă medicală minimală” în pandemia de COVID-19.

Recomandări

Valeriu Gheorghiţă: Eficacitatea vaccinurilor este păstrată şi pentru tulpina din Marea Britanie

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, afirmă că datele existente la acest moment arată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *