sâmbătă , 21 septembrie 2019 8:09 pm
Iasi booked.net
-1°C
Foto: Libertatea

Avocatul Poporului, anchetă în cazul unei familii cu nouă copii din Popricani, lăsată fără alocații

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și efectuează o anchetă în cazul unei familii cu nouă copii, din comuna Popricani, județul Iași, căreia i s-ar refuza acordarea alocațiilor, precum și referitor la existența unor disfuncționalități în transportul elevilor către școală. Sesizarea din oficiu și ancheta vizează posibila încălcare a art. 47 și art. 49 din Constituția României privind nivelul de trai și protecția copiilor și a tinerilor.

Un cotidian central a publicat la începutul lunii septembrie, un articol în care se relata faptul că primarul comunei Popricani a comunicat familiei că nu mai poate beneficia de alocația pentru susținerea familiei deoarece tatăl încasează venituri în Anglia, însă nu poate prezenta documente în acest sens, pentru că desfășoară doar activități lucrative temporare și fără forme legale.

În respectivul material de presă se mai afirma că la nivelul comunei Popricani existau unele disfuncționalități în ceea ce privește transportul elevilor la/de la școală.

Astfel, pe raza comunei circulau doar două microbuze, copiii fiind nevoiți să circule în picioare, alături de navetiști, în condiții improprii și lipsite de siguranță. În plus, copiii trebuiau să plătească 125 lei abonament pentru transportul cu microbuzul, în timp ce angajații primăriei beneficiau de gratuitate.

Recomandări

Șocant! Un elev de 17 ani s-a sinucis în sala de clasă

Un elev de 17 ani s-a sinucis, vineri, într-un liceu din Miercurea Ciuc. Șocant nu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *