joi , 9 decembrie 2021 4:05 pm
Iasi booked.net
-1°C

Aviz ilegal pentru un bloc în Centrul orașului Iași

Consiliul Județean a emis un aviz favorabil pentru construirea unui bloc în zona centrală a Iașului, deși consilierii din Comisia de Urbanism au hotărât să nu accepte proiectul.

Două documente ale aceleiași instituții se află în contradicție: hotărârea  Comisiei de Urbanism din 3 martie 2021 respinge proiectul PUZ, în vreme ce Avizul Unic eliberat pe 9 martie este unul favorabil.

Documentul eliberat de Comisia de Urbanism este semnat de către președintele comisiei și de către secretarul de la PSD.

Pe Avizul Unic apare numele președintelui Consiliului Județean, însă unul dintre cei doi vicepreședinți, a semnat în locul acestuia. De asemenea, documentul este semnat și de funcționari din aparatul de specialitate al instituției.

Proiectul a ajuns pe masa consilierilor județeni din Comisia de Urbanism deoarece terenul pe care se intenționează ridicarea blocului cu trei etaje este amplasat într-o zonă protejată istoric, iar în acest caz legea impune eliberarea unui Aviz Unic.

Pe acest teren autoritățile locale au avizat construirea unui bloc înalt de 13 metri.

Terenul se află în centrul Iașului, pe strada Iordachi Lozonschi și, conform PUG, este amplasat într-o zonă centrală, situată în interiorul perimetrului de protecție a valorilor istorice și arhitectural-urbanistice. Reglementările urbanistice pentru această zonă prevăd indicatori urbanistici maximali POT maxim – 50% și CUT maxim – 0,80. Conform Legii nr. 350/2001 republicată, indicatorii urbanistici pot fi modificați în limita a maxim 20%, în cazul CUT maxim de la 0,80 la 0,96.

Recomandări

Incendiu la o terasă de la parterul unui bloc din Onești

Un incendiu a izbucnit azi noapte la o terasa – gril, din municipiul Onești, strada …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *