vineri , 23 octombrie 2020 7:55 am
Iasi booked.net
-1°C

Avertizări cod galben și portocaliu pentru următoarea perioadă

Vremea continuă să fie capricioasă. Pentru intervalul 20 iulie ora 12 – 20 iulie ora 21, ANM a emis o avertizare Cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată și cantități de apă însemnate.

În vestul și sudul Moldovei, nordul Dobrogei, nordul și nord-estul Munteniei, precum și în estul și sud-estul Transilvaniei, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Aversele vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp și pe arii restrânse 50…60 l/mp.

Pentru intervalul 20 iulie ora 12 – 20 iulie ora 21, a fost emisă o avertizare Cod galben de instabilitate atmosferită temporar accentuată.

În intervalul menționat, în Maramureș și local în Transilvania, Muntenia, Dobrogea și Moldova vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, ce vor lua și aspect de vijelie și, izolat, grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de peste 20…25 l/mp și izolat 30…40 l/mp.

În intervalul 21 iulie ora 12 – 22 iulie ora 10, în regiunile nordice, centrale și în zona de munte instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, posibil, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 30…35 l/mp.

Recomandări

Starea vremii în România. Ieșenii nu îmbracă încă hainele de iarnă

Temperaturile vor fi, în general, mai mari decât cele normale pentru următoarele patru săptămâni, potrivit …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *