marți , 27 iulie 2021 12:39 pm
Iasi booked.net
-1°C

Avertizare de furtuni în Moldova

Meteorologii au emis un cod galben de furtuni valabil în mai multe zone din România, mai ales în Moldova. Rămâne în vigoare și avertizarea de caniculă.

În intervalul 24 iunie, ora 12:00 – 24 iunie, ora 23:00 vor fi furtuni în zonele de munte, Dobrogea, Moldova, Muntenia. Mai exact, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25….40 l/mp.

Rămâne în vigoare avertizarea privind valul de căldură, caniculă și disconfort termic ridicat pentru zilele de 24 și 25 iunie. În zilele de joi și vineri (24 și 25 iunie) valul de căldură va cuprinde toată țara, iar disconfortul termic va fi ridicat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În Muntenia, Dobrogea, Moldova și estul Transilvaniei maximele termice se vor situa, în general, între 33 și 37 de grade, iar local minimele nu vor coborî sub 20 de grade.

Recomandări

Noi reguli pentru turiștii care se întorc din Grecia

Începând de azi, Grecia a intrat în zona galbenă, ceea ce înseamnă că românii care …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *