duminică , 28 noiembrie 2021 11:05 pm
Iasi booked.net
-1°C

Avertizare ANM: norul de praf din Sahara a ajuns în România

Norul de praf din Sahara a ajuns în România. La Oradea, mașinile au fost acoperite de un strat subțire de praf, în timp ce ploaia a lăsat urme de noroi roșiatic pe mașini și pe ferestrele locuințelor.   

 

Momentan, Agenția de Protecţie a Mediului spun că nu sunt motive de îngrijorare, întrucât calitatea aerului se situează în parametri normali.

Meteorologii spun că presiunea scăzută din Nordul Africii și din Marea Mediterana a favorizat deplasarea masei de aer cald. „Sâmbătă, în bazinul Mării Mediterane s-a conturat un ciclon foarte intens care a antrenat o concentrație foarte importantă de praf saharian. Ne afectează pe noi, în zona Europei, în special cel saharian.

Praful a fost antrenat, iar apoi s-a ridicat în atmosferă, la nivelul țării noastre, singurul efect este cel de care aminteați. Ne afectează doar atunci când plouă. Praful a venit către sol antrenat de picăturile de ploaie. Sunt afectați în special locuitorii din Europa sudică. La noi in tară, praful se ridică destul de mult în atmosferă, sunt afectați posesorii de autoturisme”, a spus Teodora Cumpănașu, meteorolog ANM, conform EVZ.ro.

Recomandări

Un milion de persoane vaccinate în România

A fost depășit pragul de un milion de români care s-au vaccinat împotriva Covid-19 și …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *