marți , 18 ianuarie 2022 4:03 pm
Iasi booked.net
-1°C

Avertismentul unui medic român

Medicul pediatru Mihai Craiu trage un semnal de alarmă: crește numărul de copii infectați cu coronavirus în spitale. El spune că unii dintre acești copii se infectează acasă, de la părinți. Situația este cu atât mai periculoasă în cazul celor care au și alte afecțiuni (obezitate, boli cronice), potrivit stireadeiasi.ro.

“Problema este că acum au început să se îmbolnăvească și copiii care stau numai acasă. Copii care au și comorbidități – o boală neurologică, obezitate, astm, care iau citostatice. Adică exact acei copii care iau (infecția – n.r.) de la părinții lor, de la rudele lor, pentru că transmisia în rândul comunității este foarte mare și adulții nu respectă regulile.

Vorbesc de copii care nu ies din casă, nu merg la școală, nu sunt expuși la nimic. (…) Mesajul este unul de responsabilizare: dacă nu ne pasă, și nu credem, și suntem covidosceptici pentru noi, trebuie să ne gândim la copii la fel de mult ca și la bunici și să luăm măsurile care se impun”, a declarat dr. Mihai Craiu.

Copiii cu boli cronice pot face forme grave de Covid-19, iar pericolul constă în faptul că sunt mai puține locuri pentru copii decât pentru adulți în spitalele specializate Covid, unde există toată aparatura necesară îngrijirii unor astfel de cazuri serioase.

“De-aia trebuie să avem grijă de copiii noștri bolnavi, ca să nu ajungem în situația adulților”, a mai spus dr. Craiu.

Recomandări

Situația cazurilor de Covid 19 la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” Iași

Zona roșie Covid a Spitalului de Copii din Iași s-a aglomerat, după ce numărul copiilor …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *