Autorizațiile de construire vor putea fi anulate de prefect

Date:

Noile modificări aduse legislației în urbanism simplifică semnificativ procesul de anulare a unei autorizații de construire. Aceste acte vor putea fi anulate de către prefect, reprezentantul Guvernului în teritoriu.

„Art. 12. – (1) Autorizaţiile de construire sau de desfiinţare, emise cu încălcarea prevederilor legale, pot fi anulate de către:

a) instanţele de contencios administrativ, potrivit legii;

b) prefect, în urma activităţii de control a Inspectoratul de Stat în  Construcţii – I.S.C.”

Proiectul legislativ care cuprinde numeroase modificări în procesul de autorizare a construcțiilor a fost promulgat de către președintele Klaus Iohannis acum câteva zile. Deocamdată, legea nu a fost publicată în Monitorul Oficial.

„Noua lege sancționează mai facil abuzurile imobiliare și le permite cetățenilor să facă sesizări direct la prefect, care poate dispune anularea autorizaţiilor de construire emise cu încălcarea prevederilor legale, fără ca aceștia să mai apeleze la instanță. Legea creează astfel cadrul stopării de îndată a lucrărilor la construcțiile aprobate de primărie, cu încălcarea legii, iar cei afectați nu mai sunt nevoiți să aștepte și ani de zile, prin instanțe, o soluție favorabilă. De asemenea, am încredere că, prin această lege, nu vor mai fi încurajate proiectele urbanistice care afectează calitatea vieții noastre, iar primăriile nu vor mai semna cu ochii închiși astfel de autorizații de construire. Îi îndemn, pe această cale, pe cetățeni să ia atitudine și să apeleze cu încredere la autorități”, a declarat deputatul Marius Bodea, citat într-un comunicat al PNL Iași și citat de apix.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Tu ți-ai plănuit VACANȚA? Zbor DIRECT de pe Aeroportul IAȘI către LONDRA

Dacă ai de gând să mergi într-un city-break în...

PNL Neamț: ”Solicităm DEMITEREA șefului DRDP IAȘI”

Șefii PSD Neamț, Ionel Arsene, Adrian Niță și Daniel...

Peste 300 de amenzi și 32 de permise de conducere REȚINUTE marți de polițiștii IEȘENI

Poliţiştii ieşeni au intervenit marți la peste 100 de...