miercuri , 23 septembrie 2020 12:16 pm
Iasi booked.net
-1°C

Aurel Vlaicu: Ansamblu cu 8 blocuri de până la 10 etaje

Două firme, în care sunt implicați un fost și un actual consilier local, au inițiat un Plan Urbanistic Zonal pentru construirea unui ansamblu mixed-used pe str. Aurel Vlaicu 78.

Proiectul prevede amenajarea de locuințe colective, unui apart hotel și unor spații de comerț, servicii și birouri. Societățile Radan Construct și Ecoedil Management dețin în proprietate o suprafață de peste 10.000 mp și propun ridicarea a 6 blocuri cu 10 etaje (Radan) și a 2 blocuri și unei clinici medicale cu un regim de 8, respectiv, 4 etaje (Ecoedil). În prima firmă este implicat consilierul PSD Florin Boca, iar cealaltă societate aparține lui Cătălin Cristian, fost consilier local din partea PDL, informează apix.ro.

Conform proiectului de PUZ, tronsoanele de bloc propuse de Radan vor avea un regim cu subsol, parter, mezanin și 10 etaje la o înălțime maximă de 40 metri. Dintre cele trei clădiri ale Ecoedil, două sunt blocuri de locuințe cu un regim demisol, parter și 8 etaje, iar cel de-al treilea imobil apare cu destinația clinică medicală la un regim cu demisol, parter, 4 etaje și un etaj tehnic.

În ceea ce privește locurile de parcare, proiectul de PUZ prevede un necesar de 555 locuri de parcare, 423 dintre acestea în subteran și 132 locuri la nivelul solului. Inițiatorii planului urbanistic spun că un calcul exact al numărului de locuri de parcare va fi făcut la faza întocmirii documentației tehnice pentru obținerea autorizației de construire, în funcție de destinația finală a imobilelor propuse. Totuși, se prezintă un calcul și în actuala etapă de consultare publică.

Recomandări

Ce nu știe lumea despre Aurel Vlaicu – pionierul aviației românești

Aurel Vlaicu, unul dintre cei mai mari ingineri şi inventatori, considerat pionierul aviaţiei române. Născut lângă Orăştie …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *