joi , 25 februarie 2021 6:28 pm
Iasi booked.net
-1°C

Au încercat să treacă vama cu asigurări tip RCA false

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări în cazul a trei bărbaţi care au prezentat la controlul de frontieră asigurări tip RCA false pentru autovehiculele pe care le conduceau.

La sfârșitul săptămânii trecute, s-au prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, pentru efectuarea formalităţilor necesare controlului pentru trecerea frontierei, cetățeanul din R. Moldova Serghei D. și cetățeanul român Fiodor M., în vârstă de 34 de ani, respectiv, 49 de ani, care conduceau ansambluri de vehicule formate din autocamion și semiremorcă, înmatriculate în România.

La controlul de frontieră, existând suspiciuni cu privire la autenticitatea asigurărilor tip RCA prezentate la control pentru autovehiculele în cauză, lucrătorii noştri au procedat la efectuarea de verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că documentele nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unor documente autentice, acestea fiind false.

Cu privire la cele constatate, bărbații au declarat că au calitatea de angajați ai firmelor de transport care au în proprietate autovehiculele în cauză şi că nu au cunoştinţă că documentele prezentate la control sunt false ori falsificate.

În data de 11 iunie a.c., în jurul orei 03.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei de stat, pentru a intra în ţară, Eugeniu N., cu cetățenie română și R. Moldova, în vârstă de 45 de ani, conducând un autoturism marca Toyota Previa, înmatriculat în Iași.

La controlul de frontieră, existând suspiciuni cu privire la autenticitatea asigurării tip RCA prezentată la control pentru autoturismul în cauză, lucrătorii noştri au procedat la efectuarea de verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că documentul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unui document autentic, acesta fiind fals.

Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat că a împrumutat autoturismul în cauză de la patronul firmei la care lucrează, pentru a călători ocazional în R. Moldova și că o dată cu preluarea autoturismului i-au fost înmânate și documentele aferente acestuia. Acesta a mai declarat că nu are cunoştinţă că documentul în cauză este fals ori falsificat.

Cei trei bărbați au fost sancționați contravențional cu câte o amendă în cuantum de 1.000 lei pentru conducerea pe drumurile publice a unui autoturism fără asigurare.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauze pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals.

Recomandări

Avertisment ANPC referitor la mărțișoarele contrafăcute

Confederația Diamond Gold și Patronatul Bijutierilor din România recomandă consumatorilor să analizeze mărțișoarele din aur …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *