sâmbătă , 21 septembrie 2019 8:20 pm
Iasi booked.net
-1°C

Au început lucrările pentru reconstrucția Catedralei Notre-Dame (FOTO/VIDEO)

Una dintre cele mai impozante clădiri din lume a fost construită în aproape 200 de ani și mistuită de flăcări în doar câteva ore.

Catedrala Notre-Dame din Paris se află acum în plin proces de reconstrucție. Deși fonduri există, din bugetul statului, plus donații de la oameni de afaceri din întreaga lume, lucrările se desfășoară anevoios, din cauza stadiului degradant în care se află monumentul după incendiu.

În timp ce autoritățile caută vinovații și promit că în cinci ani – catedrala va fi ca nouă, oamenii din domeniu, reputați arhitecți, sunt sceptici în privința reconstrucției șarpantei. O primă provocare pentru constructori este aceea că pădurile au cam dispărut, la fel şi artizanii, scrie presa franceză.

Enorma şarpantă – 100 metri lungime, 13 lăţime şi 10 înălţime – botezată „la forêt”, adică pădurea, a folosit drept combustibil pentru incendiu şi a ars complet.

Lemnul catedralei provenea în mare parte din arbori consideraţi a avea vârste între 300 şi 400 de ani, la momentul tăierii lor. Asta înseamnă că cel mai vechi lemn din catedrală avea aproape 1300 de ani.

 

Recomandări

Schumacher, spitalizat la Paris pentru un “tratament secret” (VIDEO)

Rănit grav în timpul unui accident suferit la schi, în decembrie 2013, când s-a lovit …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *