Au început lucrările la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Sfânta Maria”

Date:

Astăzi a fost dat ordinul de începere pentru reabilitarea și modernizarea Spitalului ”Sfânta Maria”, cea mai mare unitate medicală pentru copii din regiunea Moldovei.

Conform proiectului, constructorul va efectua lucrări de refacere a infrastructurii, izolare termică a fațadei, înlocuire a tâmplăriei, izolarea termică a planșeului peste subsolul neîncălzit, realizare a sursei de răcire pentru saloane, săli de tratamente, săli de operație și cabinete medicale.
Va fi instalat un sistem de panouri solare ca formă alternativă de producere a agentului termic necesar obținerii apei calde de consum, se vor efectua lucrări de modernizare a instalațiilor de iluminat.
Reabilitarea se va desfășura pe tronsoane, ținându-se cont și de modul în care au fost proiectate rețelele electrice, de apă și canalizare și va duce la creșterea eficienței energetice a celor trei corpuri componente ale imobilului dat în folosință în anul 1970, care are o suprafață utilă de 18.668,38 mp.
”Întreaga lucrare va fi împărțită în patru tronsoane de execuție. Acum am preluat ordinul de începere pentru primul tronson care reprezintă cam 40 la sută din suprafața spitalului. Lucrările vor demara la subsolul clădirii și termoizolații, instalații, urmând ca apoi să abordăm zona de terasă, astfel încât, pe perioada iernii, să putem lucra pe etaje fără să fim afectați de vreme. Vor fi lucrări de instalații: curent electric, sanitare, termice, ventilații. Vor urma finisajele. Am stabilit că toate acestea se vor termina în șase luni. Lucrările pentru întreaga unitate medicală ar trebui să se deruleze pe parcursul a 44 de luni. Noi credem că putem să realizăm această lucrare într-un termen
mult mai scurt ”, a afirmat Radu Zaharia, director Daroconstruct.
”Astăzi am semnat ordinul de începere a lucrărilor și avem așteptări mari de la acest proiect. Actul medical nu se va întrerupe, ci se va restrânge, dar vom face faţă tuturor cerinţelor pentru că sănătatea copiilor contează în primul rând. Spitalul de Copii are 650 de paturi, aici vin cele mai grave cazuri din toată Moldova. Avem multe specialități unice în zonă, cum ar fi secţia de pediatrie de arşi sau de cardiologie pediatrică. Tot în acest an se va primi şi aparatură de la Ministerul Sănătăţii. Vrem totodată să mergem mai departe cu proiectul pentru o nouă unitate de primiri urgenţe de trei mii de metri, deoarece actualul amplasament are doar 98 de metri pătrați. Estimăm că valoarea totală la care se va ajunge în final, cu tot cu echipamentele medicale pe care intenționăm să le achiziționăm, va fi de 40 de milioane de euro”, a spus Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Noul terminal de la Aeroportul Iași devine operațional vineri, 29 martie

Zborul inaugural pentru T4 va fi pe ruta Iași...

Locuri de PARCARE scoase la licitație de către primăria IAȘI

Municipalitatea ieșeană, prin Direcția Exploatare Patrimoniu, va organiza pe...

Investiție importantă în modernizarea infrastructurii rutiere care leagă județele Iași, Neamț și Vaslui

Plenul Consiliului Județean Iași a aprobat, astăzi, în ședință...

Încep lucrărilor de reabilitare termică a Grădiniței cu Program Prelungit nr. 15

Licitația pentru încredințarea lucrărilor la Grădinița cu Program Prelungit...