duminică , 28 noiembrie 2021 11:15 pm
Iasi booked.net
-1°C

Au început lucrările la extinderea sistemului de termoficare în zona Bucium

Municipalitatea continuă lucrările de modernizare a sistemului de termoficare din Iași.

Astfel, începând de astăzi, după obținerea avizului Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Iași, au demarat lucrările incluse în cadrul proiectului „Extinderea rețelei termice primare în vederea racordării de noi consumatori la SACET din Municipiul Iași”, finanțat prin intermediul „Programului Termoficare”.

Lucrările vizează extinderea rețelei termice centralizate în zonele Copou şi Bucium și sunt realizate de asocierea SC Conest SA (lider de asociere) – SC Erbașu Construcții SA – SC Elsaco Electronic SRL – SC Consix Construcții SRL – IPCT Instalații SRL. Valoarea totală a investiției este de peste 22,4 milioane lei.

Conform avizului Biroului Rutier, lucrările au demarat din zona Institutului de Psihiatrie „Socola” către podul Bucium, pe partea dreaptă a sensului de ieșire din oraș. Traversarea bulevardului se va face în dreptul Pleiada Boutique Hotel și vor continua până la intersecția cu strada Trei Fântâni. Lucrările vor fi efectuate în intervale orare care să nu îngreuneze traficul rutier.

Pe toate tronsoanele cu circulație reversibilă vor fi aplicate marcaje specifice (pe fond galben), având în vedere faptul că lucrările vor ocupa 5,50 metri din partea carosabilă, astfel că benzile de circulație vor trebuie reconfigurate. În situațiile unde nu pot fi asigurate trei benzi de circulație (în cazul subtraversărilor), lucrările vor fi realizate pe timp de noapte. Zona de drum în lucru va fi presemnalizată în intersecțiile din apropierea acesteia.

Pe sectoarele de drum în lucru care prezintă lipsă de vizibilitate, semnalizarea rutieră temporară va fi dublată, indicatoarele montându-se pe ambele părți ale drumului. În cazul în care lucrările afectează trotuarul, pentru circulația pietonilor vor fi amenajate culoare speciale pe partea carosabilă a drumului public.

Pe timpul nopții semnalizarea lucrărilor va fi însoțită de lămpi cu lumină galbenă intermitentă sau în cascadă, pentru a putea fi asigurată deplasarea în siguranță a tuturor participanților la trafic.

Pe tronsonul de drum de pe șoseaua Bucium, cuprins între intersecția cu strada Trei Fântâni și intersecția cu strada Vișan, restricțiile de circulație vor fi impuse doar până la data de 12 septembrie.

Prin „Programul Termoficare”, Municipiul Iași mai beneficiază de finanțare și pentru proiectul „Refacerea izolației magistralei de legătură 2×Dn 1100 dintre CET I și CET II”. Acesta prevede reabilitarea magistralei de legătură dintre CET I Tudor Vladimirescu și CET II Holboca, printre obiectivele principale numărându-se reducerea emisiilor de dioxid de carbon în atmosferă. Valoarea totală a proiectului, care are o desfășurare multianuală, este de peste 27,4 milioane lei.

Recomandări

Un nou proiect cu finanțare europeană a început la Spitalul Clinic de Recuperare Iași

În valoare totală de 23.342.528,73 de lei (circa 4,74 milioane de euro), proiectul vizează lucrări …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *