marți , 30 noiembrie 2021 6:03 pm
Iasi booked.net
-1°C

Au ascuns drogurile în cutiile cu detergenți și au fost reținuți

La data de 7 iulie 2021, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iași, au efectuat o acțiune de prindere în flagrant delict a două persoane, după ce acestea au ridicat de la o societate de transport un colet, ce conținea 4 cutii de detergent, în care erau disimulate aproximativ 2 kilograme de cannabis.

Din cercetări a rezultat faptul că, la începutul lunii iulie 2021, persoanele bănuite ar fi procurat, din Spania, o cantitate de cannabis, pe care ar fi introdus-o pe teritoriul României, prin intermediul unei societăți de transport colete.

La aceeaşi dată, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iași au dispus reținerea pentru 24 de ore, a celor două persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de introducere, fără drept, în țară de droguri de risc și trafic de droguri de risc.

Astăzi, 8 iulie, persoanele reținute urmează să fie prezentate Tribunalului Iași, cu propuneri de arestare preventivă, pentru 30 de zile.

Acțiunea a fost realizată cu sprijinul polițiștilor din cadrul B.C.C.O. Alba Iulia și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Iași.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Recomandări

Droguri aduse în România prin firme de curierat! Trei PERSOANE au fost reținute

La data de 22.11.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *