marți , 26 octombrie 2021 12:17 pm
Iasi booked.net
-1°C

Atenționare privind călătoriile în Germania

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Federală Germania că, în perioada 03 – 07 septembrie (ora 02:00), mecanicii de locomotivă ai concernului Deutsche Bahn se află în grevă.

Este cea mai lungă grevă organizată de Sindicatul Mecanicilor de Locomotivă Germani (GDL). Sunt afectate cursele feroviare pe distanțe lungi și cursele regionale pe întreg teritoriul federal, cu precădere legăturile feroviare dintre Berlin și bazinul Rhein-Ruhr, precum și dintre Hamburg și Frankfurt am Main. Deutsche Bahn va încerca să asigure curse la interval de două ore pe rutele cele mai importante, iar în estul Germaniei vor fi puse la dispoziție și autobuze.

De asemenea, compania Lufthansa s-a oferit să organizeze curse speciale. Călătorilor li se recomandă ca, în măsura posibilului, să opteze pentru călătoriile pe cale rutieră sau pentru amânarea acestora. Biletele de tren cumpărate/rezervate pentru intervalul de timp afectat de grevă vor putea fi folosite până la data de 17 septembrie 2021.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale misiunii diplomatice a României la Berlin: +493021239555, +493021239514,  +493021239516, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție telefonul de permanență al Ambasadei României în R.F. Germania: +491601579938.

Recomandări

MAE, avertizare de călătorie pentru ITALIA: Greva generală va genera PERTURBĂRI la nivelul transportului

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *