marți , 27 iulie 2021 11:47 am
Iasi booked.net
-1°C

Atenție vitezomani! Un radar tip pistol a intrat în dotarea Poliției Rutiere Iași!

Zilele trecute a ajuns la polițiștii din Iași, fiind folosit pentru depistarea vitezomanilor care circulă cu viteza peste limita legală. Polițiștii au fost instruiți cu privire la modul de folosire, săptămâna trecută. Radare de tip pistol mai au județele vecine Bacău și Suceava și fac numeroase „victime” în rândul șoferilor.

Aparatul de radar mobil are un laser integrat şi o cameră video digitală de înaltă fidelitate, ceea ce face din LTI 20-20 TruCAM unul dintre cele mai performante aparate de măsurare a vitezei disponibile pe piaţă. Aparatul adună pe cardul de memorie înregistrări video, fotografii HD detaliate, ce pot cuprinde marca maşinii, plăcuţa de înmatriculare şi chiar trăsăturile faciale ale şoferilor, scrie Asociația pentru Protecție Rutieră „Worldstreet” pe pagina de Facebook.

Radarul măsoară viteza maşinii cu ajutorul unei unde laser, care nu necesită mai mult de 0.33 secunde pentru a stabili viteza, timp mult prea scurt pentru ca şoferul să poată reacţiona la orice semnal sonor scos de aparatele de detecţie radar.

TruCAM poate înregistra simultan viteza mai multor maşini şi chiar ale motocicletelor, greu de înregistrat cu aparatele convenţionale de radar. Radarul se poate conecta la un sistem GIS (Geographic Information System), generând astfel informaţii mult mai ample legate de locaţia exactă în care a fost folosit aparatul.

Recomandări

Zeci de infracțiuni, sute de mii de lei amendă

Polițiștii ieşeni au intervenit în ultimele zile la peste 100 de evenimente, majoritatea sesizate prin …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *