marți , 26 octombrie 2021 8:05 pm
Iasi booked.net
-1°C

ATENŢIE! Metoda TELEFONUL recidivează

La data de 10 februarie a.c., poliţiştii ieşeni au fost sesizaţi de către un bărbat, de 81 de ani, din municipiul Iaşi, despre faptul că a fost apelat pe telefonul fix de o persoană necunoscută, care s-ar fi recomandat ca fiind medic şi care, sub pretextul că nişte rude ar fi suferit un accident rutier şi ar necesita o intervenţie chirurgicală, i-ar fi solicitat suma de 30.000 de lei.

Persoana vătămată a conştientizat că se doreşte inducerea sa în eroare pentru obţinerea unui folos patriomonial injust şi a încheiat convorbirea. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de înşelăciune, iar cercetările continuă în vederea identificării autorului şi tragerii acestuia la răspundere penală.

Tot la data de 10 februarie a.c., poliţiştii ieşeni au fost sesizaţi de către un bărbat, de 60 de ani, din municipiul Iaşi, despre faptul că a fost apelat pe telefonul fix şi pe telefonul mobil de o persoană necunoscută care s-ar fi recomandat ca fiind medic şi care, sub pretextul că o rudă ar fi suferit un accident rutier şi ar necesita transferul la un spital din Germania, i-ar fi solicitat suma de 17.500 euro. Persoana vătămată a conştientizat că se doreşte inducerea sa în eroare pentru obţinerea unui folos patriomonial injust şi a încheiat convorbirea. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de înşelăciune, iar cercetările continuă în vederea identificării autorului şi tragerii acestuia la răspundere penală.

Recomandări

Medicul conspiraționist care a stocat datele pacienților va fi verificat de Autoritatea de resort

Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) va face verificări asupra …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *