miercuri , 23 septembrie 2020 11:37 am
Iasi booked.net
-1°C

Atenție cum folosiți lentilele de contact! Foarte multe cazuri de infecție

O tânără din Iaşi a ajuns la spital cu dureri insuportabile la ochi, după ce s-a infectat cu o bacterie foarte periculoasă, care poate distruge globul ocular.

Aceasta şi-a cumpărat lentile de contact de pe internet, pe care nu le-ar fi igienizat corect, folosind apă de la robinet pentru a le clăti.

Medicii spun că situaţia nu este singulară, iar pericolul este uriaş.

„Problema este ca, de foarte multe ori, odata cu lentilele de contact, nu soseste niciun manual de utilizare, fapt pentru care infectiile provocate de acest aspect nu sunt putine. Cea mai frecventa consecinta a utilizarii incorecte este infectia, dar si discomfortul. Multi pacienti nu cunosc modul corect de pastrare a lentilelor de contact, modalitati de igienizare si importanta igienizarii. In general, aceste infectii apar dupa excursiile de weekend, cand lentila se pastreaza in suport si se asaza cu mana murdara. Putini sunt aceia care stiu ca solutia din suport, la un moment dat, nu mai este sterila si trebuie aruncata. Printre erorile de utilizare a lentilelor de contact se numara dormitul fara inlaturarea lentilelor, inlocuirea tardiva a lentilelor, curatarea incorecta a lentilelor, dar si patrunderea apei la nivelul lentilelor in timpul dusului, inotului s.am.d.”, a specificat prof. dr. Camelia Bogdanici, medic oftalmolog la Spitalul Clinic Judetean de Urgente „Sf. Spiridon” Iasi, pentru bzi.ro.

Recomandări

Noi focare de infecție în mai multe județe din țară

Încep să apară noi focare de infecție cu coronavirus în mai multe judeţe din ţară. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *