luni , 29 noiembrie 2021 2:39 am
Iasi booked.net
-1°C

Atentat la Strasbourg: 3 morți și 12 răniți. Mărturiile românilor aflați la locul atacului: ”Suntem blocați”

Francezii retrăiesc coşmarul unui atentat terorist de amploare. Un bărbat de 29 de ani a deschis seară focul în centrul oraşului Strasbourg.

A ucis 3 oameni şi a rănit 12, dintre care şapte sunt în stare critică. După un schimb de focuri cu soldaţii, rănit fiind, atacatorul – cetăţean francez, a reuşit să fugă.

Preşedintele Parlamentului, Antonio Tajani, a anunţat lansarea planului de evacuare în cooperare cu poliţia franceză la orele 02.00 (01.00 GMT).

La orele 03.00 (02.00 GMT), angajaţi ai PE, înalţi funcţionari şi parlamentari au fost escortaţi de poliţie în autocare şi maşini monovolum spre centrul oraşului, potrivit unui corespondent al AFP.

 

Parlamentul European a fost închis de primele ore ale serii după un atac armat în centrul oraşului Strasbourg, la câţiva kilometri de instituţia europeană situată în nordul oraşului.

Potrivit presei franceze, a furat un taximetru, iar poliţiştii i-au pierdut deocamdată urma. Târgul de Crăciun din oraș a fost închis şi toate evenimentele anulate.

Preşedintele Emmanuel Macron l-a trimis la fața locului pe ministrul de interne, care a anunţat că planul de alertă antiteroristă va fi ridicat la nivelul maxim în Franţa.

Primele focuri de armă au răsunat în jurul orei 21:15, ora României, pe o stradă din centrul oraşului francez Strasbourg, foarte aproape de Târgul de Crăciun. Un individ înarmat cu un pistol automat a început să tragă în oameni.

Martorii au povestit că după câteva focuri răzleţe, împuşcăturile au răsunat în cascadă, provocând panică. Piaţa a fost evacuată, iar oamenii au căutat adăpost în barurile şi restaurantele din zonă.

Într-un local aflat la aproximativ trei sute de metri de locul atacului erau la acea oră mai mulţi români.

Gabriel Oniga, român de la Strasbourg: “La un moment dat cei de la securitate au venit şi ne-au mutat într-un restaurant din spate. Au blocat hotelul. Tot centrul e închis, plin de soldaţi, poliţie.”

Suzana Dragomir, românca de la Strasbourg: “Noi auzim doar sirene de aici. Suntem blocaţi într-un hotel, nu ne lasă afară. E o stare de panică, bineînţeles. Lumea încearcă să ne asigure că totul e sub control. Suntem blocaţi aici. Nu ştim de vom face mâine, nu ştim unde dormim.”

Continuarea

 

Recomandări

Accident rutier pe șoseaua de centură a municipiului Rădăuți

Accident rutier pe soseaua de centura a muninipiului Radauti, spre comuna Dornesti, cu doua autoturime …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *