Ateneul Național din Iași anunță cea de-a 5-a ediție a Festivalului Străzii Lăpușneanu

Date:

Ateneul Național din Iași organizează în perioada 15 – 17 septembrie a V-a ediție a Festivalului Străzii Lăpușneanu.

Festivalul este un proiect aparte inițiat de echipa Ateneului, iar menirea lui principală este să reînvie atmosfera efervescentă de odinioară a fostei Ulițe Sârbești, cunoscută pe vremuri drept Strada Veseliei. Începând cu anul 1873, strada a preluat numele voievodului care a mutat capitala Moldovei la Iași – Alexandru Lăpușneanu. Melanjul cultural și etnic, prezența cofetăriilor, a magazinelor de lux și a anticariatelor au făcut ca strada să devină extrem de populată și vie, să fie un loc de promenadă ales de toate categoriile sociale.

Având în vedere istoria bogată și multitudinea de servicii dar și de activități oferite în trecut, Festivalul a fost gândit ca un spațiu – mărturie a ceea ce a reprezentat strada pentru strămoșii noștri.  Programul evenimentelor ce vor celebra zona simbolizează diversitatea, creativitatea și calitatea.

Încă de la prima ediție, unul dintre scopurile festivalului a fost și cel de a implica atât comunitatea ieșeană cât și de a forma parteneriate durabile cu alte instituții care își oferă sprijinul necondiționat: Primăria Municipiul Iași, Muzeul Unirii, Galeriile Dumitru I. Grumăzescu, Uniunea Artiștilor Plastici, Muzeul Municipal Regina Maria dar și cu lucrătorii comerciali locali bucuroși să susțină obiectivul nostru comun – reînsuflețirea străzii Lăpușneanu.  

Festivalul, care se întinde pe durata a 3 zile, este dedicat tuturor categoriilor de vârstă și propune o serie de spectacole, ateliere, demonstrații dar și 2 târguri: Târgul Meșteșugarilor și Târgul de Artă și Antichități.

Pe scena principală se vor desfășura 2 spectacole de teatru pentru copii – Aventuri cu Dl. Goe în regia lui Iulian Ioan Sandu și Sarea în bucate în regia Ericăi Moldovan, 3 concerte live susținute de Andra Botez and Band, Florin Ristei and Band și Cross Medio  dar și un spectacol de Stand Up Comedy susținut de Edi Vacariu căștigătorul emisiunii iUmor în anul 2020 și Gabriel Dumitriu finalist iUmor.

În grădina Muzeului Unirii vor avea loc concerte de Jazz susținute de artiști locali, iar pe scena amplasată în fața Cinematografului Trianon se vor desfășura o serie de concerte și spectacole de dans susținute de micii artiști ai școlilor de talente ieșene.

Vă așteptăm cu bucurie să (re)descoperiți parfumul fostei Ulițe Sârbești și să contribuiți la transformarea acesteia în locul perfect de întâlnire și socializare.

Programul complet îl puteți accesa online pe pagina de Facebook:  https://www.facebook.com/LapusneanuFest

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Prognoză ANM: meteorologii au emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni

Temperaturi mai mari decât media, de Crăciun și normale...

Perspective de colaborare cu Aeroportul din Chișinău

O delegație a Aeroportului Iași, condusă de Directorul General...

Jandarmeriţa prinsă cu droguri în poşetă s-a întors la muncă

Femeia jandarm care a fost prinsă cu droguri în...