duminică , 20 septembrie 2020 11:46 pm
Iasi booked.net
-1°C

Astăzi va avea loc redeschiderea Muzeului „Sf. Ierarh Dosoftei – Mitropolitul”

Reabilitarea „Casei Dosoftei”, cunoscută și sub numele de „Casa cu arcade”, s-a încheiat în luna august a acestui an, lucrările de restaurare fiind finanțate cu fonduri europene, accesate de Consiliul Județean Iași în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020.

Redeschiderea Muzeului „Sf. Ierarh Dosoftei – Mitropolitul” Iași va avea loc în prezenta oficialităților locale și județene.

Programul va începe la ora 14.30, cu un curs de scriere creativă pentru copii și adolescenți, coordonat de Cătălin-Mihai Ștefan, educator muzeal la Muzeul Național al Literaturii Române Iași.

La ora 17.00, prof. univ. dr. Eugen Munteanu va susține prelegerea „Dosoftei, surprinzătorul”, în cadrul ședinței a XXVIII-a a Prelecțiunilor Junimii, serie nouă. Profesorul este un reputat specialist în lingvistică şi filologie românească, teoria limbii, filosofia limbajului, istoria ideilor lingvistice, studii biblice, semantică şi lexicografie. În deschiderea prelecțiunii, drd. Mariana Nastasia va susține o laudatio profesorului Eugen Munteanu.

La ora 18.00, lect. univ. dr. Iulian Cătălin Dănilă va coordona un concurs de cultură generală, „Literatură și spiritualitate românească (secolele XVII-XVIII)”, la care vor participa elevii de la Cercul de Jurnalism al Palatului Copiilor din Iași.

În încheierea evenimentului, la ora 19.30, publicul va audia un concert de colinde vechi românești și balcanice, susținut de ansamblul „Floralia” al Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași, dirijat de conf. univ. dr. Irina Zamfira Dănilă.

Recomandări

Congresul Național al Asociației Române Romtransplant Ediția a 11-a, Online via ZOOM 22-26 septembrie, 2020

În perioada 23-26 septembrie 2020, se va desfășura online, pe platforma ZOOM cea de-a 11-a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *