joi , 2 iulie 2020 3:29 pm
Iasi booked.net
-1°C

Astăzi se decide ce partid stabilește data alegerilor

Curtea Constituţională a României discută miercuri sesizarea privind Legea referitoare la prelungirea mandatelor autorităţilor administraţiei publice locale și stabilirea datei alegerilor.

Liberalii iau în calcul ca alegerile locale să se desfăşoare la sfârşitul lunii septembrie, pe 27, iar alegerile parlamentare, la termen, în decembrie, în primul weekend, pe 6, scrie Digi24.ro.

Miza alegerilor este una importantă pentru că social democrații discută din nou în partid despre organizarea concomitentă a alegerilor locale cu cele parlamentare.

În cadrul discuțiilor de săptămână trecută dintre Marcel Ciolacu și baronii PSD din Moldova au fost analizate mai multe variante pentru scrutinul din toamnă, majoritatea liderilor dorindu-și alegeri locale organizate concomitent cu alegerile parlamentare, deși premierul Ludovic Orban a anunțat că localele vor fi programate în septembrie și parlamentarele în decembrie. Organizarea localelor în aceeași zi cu parlamentarele este o idee mai veche susținută de liderii PSD, care cred că o mobilizare bună a primarilor pentru a-și asigura propriul mandat, va trage în sus și scorul pentru parlamentare.

Conform unor surse din PSD, social democrații ar vrea să împingă scrutinul electoral comasat, locale și parlamentare până în decembrie.

 

loading...

Recomandări

PSD pregăteşte pensii babane pentru angajaţii cupuşei CFR

Un proiect de lege privind personalul feroviar, iniţiat în urmă cu 4 ani de mai …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *