joi , 21 octombrie 2021 8:14 am
Iasi booked.net
-1°C

ASTĂZI începe la IAȘI un festival al comunităţii LGBTQ

Comunitatea LGBTQ din Iaşi organizează o serie de manifestări până la finalul lunii septembrie, activităţi reunite în cadrul „Festivalului comunităţii LGBTQ din Iaşi – Iaşi Pride 2021”.

Festivalul se adresează persoanelor lesbiene, gay, bisexuale şi transgender, organizatorii subliniind că aceste activităţi reprezintă un pas important pentru comunitatea localăt prin faptul că în acest fel Iaşul ajunge din urmă celelalte oraşe din ţară în cadrul cărora au loc deja astfel de evenimente.

Festivalul este organizat de Asociaţia Rise OUT, primul ONG dedicat comunităţii LGBTQ din Iaşi.

„Membrii asociaţiei organizează acest festival în primul rând pentru ca oamenii din comunitate să nu ne mai simtă îndepărtaţi de ceea ce înseamnă viaţă şi cultură queer, militând în acelaşi timp pentru vizibilitate şi incluziune pe plan local”, subliniază organizatorii.

Astfel, potrivit organizatorilor evenimentului, scopul festivalului este de a crea mai multă conştientizare asupra comunităţii LGBTQ, iar oamenii sunt invitaţi să cunoasă mai bine persoanele din această comunitate, să interacţioneze şi să afle ce înseamnă Pride.

„Evenimentele nu vor avea o foarte mare amploare, pentru că numărul de participanţi nu va fi foarte mare, dar le-am gândit pentru a fi foarte diverse, să fie mai mult în jurul weekend-urilor. Din păcate, marş anul acesta nu vom avea, dar vrem să avem un traseu pe biciclete”, afirmă Cosmin Grădinariu, preşedintele organizaţiei Rise OUT, adăugând că manifestările au drept element central conştientizarea.

Iaşi Pride 2021 se va desfăşura în perioada 10 septembrie – 1 octombrie, iar prima manifestare va avea loc vineri seară, 10 septembrie, la Acaju. Weekend-ul continuă sâmbătă, cu vernisajul expoziţiei „Istorii queer reunite”, la galeria de artă „N. Tonitza”, iar duminică va avea loc un concert de queer covers de la Cosmin Vaman şi Alexandra Andrei, la Gist.

În următoarele săptămâni vor avea loc proiecţii de film, concerte, discuţii pe teme de sănătate mintală şi sexuală, dar şi discuţii despre feminism intersecţional, performance cu drag queens şi voguing, testări HIV gratuite, yoga sau petrecere Pride. Întregul program poate fi consultat pe pagina organizaţiei, riseout.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *