marți , 15 iunie 2021 4:38 pm
Iasi booked.net
-1°C

Astăzi încep evaluările naționale la clasele a VI-a, a IV-a și a II-a

Evaluările naționale la clasele a VI-a, a IV-a și II-a încep astăzi.

Probele se susțin cu prezență fizică a elevilor, indiferent de scenariile în care se află școlile.

Prima probă scrisă, de limbă și comunicare, se adresează elevilor din clasele a VI-a și începe azi. Următoarea probă, la matematică și științele naturii, are loc mâine.

Cele două teste vizează evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul inferior al gimnaziului (V-VI) de cei peste 181.000 de elevi înscriși în clasa a VI-a la începutul anului școlar”, precizează ministerul.

Evaluarea la clasa a IV-a se desfășoară după următorul calendar: limba română (18 mai), matematică (19 mai) și limba maternă (20 mai).

Probele scrise la limba română și limba maternă din cadrul evaluării din clasa a II-a sunt programate în 25 mai.

Testele de citire la aceste discipline vor fi susținute în 26 mai, iar proba de matematică este programată în 27 mai. Proba de limbă română (scris și citit) pentru elevii din rândul minorităților naționale se va desfășura în data de 28 mai.

Testele sunt elaborate de Centrul Național Pentru Politici și Evaluare în Educație (CNPEE) și au un nivel mediu de dificultate.

Durata alocată rezolvării testelor este de 30 de minute pentru fiecare test administrat la clasa a II-a, respectiv de 60 de minute pentru fiecare test administrat la clasele a IV-a și a VI-a.

Corectarea testelor se va face în școli în cel mult 7 zile de la data susținerii ultimului test.

Ministerul precizează că rezultatele individuale obținute la aceste evaluări nu se afișează, nu se comunică public și nu se înregistrează în catalogul clasei.

Acestea vor fi folosite strict la nivelul școlii prin elaborarea planurilor individualizate de învățare, acolo unde este cazul, și prin informarea elevilor și a părinților.

Recomandări

Grupuri de anti-bullyng la începerea noului an școlar

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, sâmbătă, că până la 13 septembrie, la începerea anului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *