miercuri , 27 mai 2020 3:05 am
Iasi booked.net
-1°C

Astăzi este Ziua Internațională a Conștientizării Autismului

Ziua Internațională a Conștientizarii Autismului este sărbătorită în toată lumea pe 2 aprilie.

Deși în alți ani a adunat sute de mii de oameni în activități deschise publicului, anul acesta stăm acasă și aprindem simbolic lumina albastră pentru a rămâne împreuna, solidari și conștienți de situația celor peste 30.000 de persoane cu autism din România.

Ni se pare cu atat mai relevant acest semn de solidaritate si atentie, cu cat persoanele cu autism din Romania sunt mult mai afectate de izolare, iar asociatiile locale ce ofera terapie de reabilitare in centre sau la domiciliu sunt grav afectate de efectele economice ale situatiei de urgenta. Incercam totodata sa aducem si o mica bucurie, putina lumina intr-o perioada de izolare, singuratate si anxietate“, a declarat Daniela Bololoi, psiholog si presedinte Help Autism.

Pentru a marca Ziua Internaţională a Conştientizării Autismului, în această noapte, începând cu ora 20.00, clădirea Ateneului Național din Iași va fi iluminată în albastru, în semn de solidaritate față de persoanele diagnosticate cu autism.
“Ne arătăm susținerea față de familiile persoanelor care suferă de autism și aprindem simbolic lumina albastră pentru a rămâne împreună, solidari şi conştienţi de situaţia celor peste 30.000 de persoane cu autism din România”, a transmis managerul instituției.
Ziua Internaţională a Conştientizării Autismului este marcată an de an, în a doua zi a lunii aprilie, cu scopul de a creşte nivelul de informare a publicului larg, privind nevoile speciale ale persoanelor cu autism şi ale familiilor acestora.

 

loading...

Recomandări

Plimbare offline la ENDURANCH pe 24 mai de Ziua Europeana a Parcurilor

Comunicat de presă. Dupa cum ati observat, nu v-am asaltat cu mesaje de tipul “suntem …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *