joi , 24 iunie 2021 2:50 pm
Iasi booked.net
-1°C

Astăzi are loc proba scrisă a examenului de definitivat

Peste 6.700 de candidaţi sunt aşteptaţi miercuri la proba scrisă a examenului naţional de definitivare în învăţământ din acest an, care se va desfăşura, începând cu ora 10,00, în 42 de centre, notează Agerpres.

Candidaţii vor avea acces în sălile de examen, cel mai devreme, la ora 8,00 şi, cel mai târziu, la ora 8,45, în baza unui act de identitate/paşaport valabil. În fiecare sală de examen vor fi maximum 10 candidaţi. După primirea subiectelor, durata de redactare a lucrărilor este de patru ore, timp ce poate fi depăşit doar în cazul candidaţilor cu cerinţe speciale care au solicitat acest lucru.

Dintre cei 7.105 candidaţi înscrişi la începutul anului şcolar la 95 de discipline de examen, au fost admişi la proba scrisă 6.776, care au îndeplinit cumulativ următoarele condiţii: efectuarea unui stagiu de predare în specialitate de cel puţin un an, calificativul pentru anul şcolar în curs „Bine” sau „Foarte bine” şi media aritmetică a notelor obţinute la inspecţia la clasă şi la evaluarea portofoliului profesional – minimum 8, dar note nu mai mici de 7 la fiecare din probele respective, precizează Ministerul Educaţiei.

Recomandări

Un student din Suceava a venit la examen cu un cuțit și a amenințat că își taie gâtul

Un tânăr, student în cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, a intrat în sala …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *