miercuri , 1 decembrie 2021 9:31 am
Iasi booked.net
-1°C

Asistenta medicală care a dezvăluit că managerul Institutului Socola are amantă a fost concediată!

O asistentă medicală a Institutului de Psihiatrie „Socola” din Iaşi a fost demisă după ce a dezvăluit că managerul ar avea o relaţie amoroasă cu o subalternă. Cazul a ajuns în instanţă iar la proces, pentru a proba acuzaţiile aduse asistentei, presupusa amantă a directorului a recunoscut că primea cadouri de la şef.

Procesul cu amănunte picante deschis de fosta asistentă medicală Ana-Mirela Popeanu are la bază o serie de articole prezentate în presa locală din Iaşi în 2016, scrie adevarul.ro.

În materialele respective, jurnaliştii prezentau detalii despre o legătură amoroasă pe care managerului Institutului de Psihiatrie „Socola” ar fi avut-o cu Amalia Iuraşcu, , în prezent director de îngrijiri la acelaşi spital. Unele informaţii precise ajunse la urechile presei i-au convins pe şefii unităţii sanitare să considere că sursa articolelor este Ana-Maria Popeanu. Astfel, sub pretextul dezvăluirii „aspectelor private ale altor salariaţi, fără acordul acestora”, reprezenţii Instititului „Socola” au concediat-o, în aprilie 2017, pe asistentă. Popeanu a apelat la instanţă pentru a-şi recupera locul de muncă.

Presupusa amantă a recunoscut că primea cadouri

Tribunalul Iaşi a fost prima instanţă care a analizat cererea de chemare în judecată a asistentei concediate. Judecătorii au ajuns la concluzia că aceasta ar fi dezvăluit aspecte private referitoare la alţi angajaţi, fără a nega sau confirma explicit verificitatea informaţii de alcov furnizate presei de către asistentă.

Judecătorii au audiat şi mai mulţi martori în timpul procesului. Unul dintre ei a spus că asistenta i-ar fi relatat că ea a dezvăluit în presă informaţii despre viaţa privată a managerului. Audiată ca martor a fost inclusiv presupusa amantă Amalia Iuraşcu, care a spus că ar fi primit, anterior dezvăluirilor din presă, SMS-uri de la asistenta Popeanu. Iuraşcu a recunocut, totuşi, unele dintre dezvăluiri. „Martora a mai arătat că anumite detalii ale articolelor erau cunoscute doar de către contestatoare, precum cadourile primite din partea managerului Oprişanu Gabriel Ovidiu în biroul contestatoarei, fără ca o altă persoană să mai fie de faţă”, se precizează în motivarea primei instanţe. În acelaşi document se arată că Iuraşcu a recunoscut în instanţă că ar fi mers la Bucureşti cu maşina instituţiei, fapt de asemenea, dezvăluit de presă, mai scrie adevarul.ro.

Ce zice managerul

Nu veridicitatea dezvăluirilor de presă a făcut obiectul procesului ci faptul că Ana-Maria Popeanu a dezvăluit „aspecte ce ţin doar de viaţa privată a unor angajaţi ai unităţii angajatoare”. „Instanţa constată că din probatoriul administrat nu rezultă nicio cauză de înlăturare a vinovăţiei sau a răspunderii disciplinare, caracterul moral sau imoral al aspectelor dezvăluite (atât timp cât exced informaţiilor de interes public) şi nici eventuala notorietate a acestora în cadrul unităţii (în condiţiile în care imaginea şi bunul mers al unităţii sunt afectate ca urmare a dezvăluirii respectivelor aspecte în afara unităţii) nu pot fi reţinute ca îndeplinind cerinţele unor astfel de cauze”, se arată în motivarea instanţei. Decizia nu este însă definitivă şi a fost contestată de asistenta concediată. Curtea de Apel Iaşi va pronunţa sentinţa definitivă în acest caz peste doar câteva zile.

Dacă în declaraţia de avere din aferentă anului 2016, semnată de managerul Gabriel Oprişan, figurează că acesta era căsătorit, în cea aferentă anului 2017 apar detalii despre un partaj pe care acesta l-ar fi avut cu soţia. Ieri, managerul de la „Socola” ne-a declarat: „La institutul de Psihiatrie Socola sunt regulamente de ordine interioră care trebuie respectate. Decizia de concediere a fost luată de Comisia de Disciplină şi confirmată de instanţa de judecată.” Întrebat explicit dacă a avut sau nu o relaţie amoroasă cu subalterna sa Amalia Iuraşcu, managerul Oprişanu a negat.

Recomandări

VIDEO: Un bolid a luat foc în mijlocul străzii, în Copou

Motorul unui bolid de lux a luat foc în această seară în Copou. Șoferul a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *