duminică , 20 iunie 2021 10:21 pm
Iasi booked.net
-1°C

Artele frumoase și muzica și-au dat întâlnire vineri seara, la „Sărbătoarea Liliacului” (VIDEO)

Momente de excepție vineri seara, pentru ieșenii care au participat la „Sărbătoarea Liliacului” de la Hotelul Bellaria. Invitații au participat la o întâlnire aparte cu artele frumoase.

 

Nu mai puțin de 30 artiști consacrați ai Iașului și actuali studenți și masteranzi de la Facultatea de Arte Vizuale și Design din cadrul Universității de Arte George Enescu Iași au expus lucrări de pictură, grafică şi sculptură, în cadrul expoziţiei „Generații”, ce poate fi vizitată în perioada 4 mai – 3 iunie.

Vernisajul a avut loc astăzi, de la ora 18:00, în prezenţa criticului de artă dr. Maria Bilașevschi.

„Sărbătoarea Liliacului”, aflată anul acesta la cea de-a XIV-a ediție, este un eveniment de tradiție pentru Bellaria Hotel, menit să aducă ofrandă frumuseții. Sărbătoarea Liliacului se desfășoară sub auspiciul artelor vizuale, reunite în expoziția Generații, unde expun artiști consacrați, alături de tinere speranțe.

Ediția de anul acesta strânge lucrări de pictură, grafică și sculptură semnate de unele dintre cele mai importante 30 nume ale artei ieșene. Acestora li se adaugă propunerile a zeci de viitori artiști, ce-și fac ucenicia pe băncile Facultății de Arte Vizuale și Design din cadrul Universității de Arte George Enescu Iași.

Cu ocazia vernisajului s-au anunțat și câștigătorii „Premiilor Belllaria” pentru tinerele talente. Renumitul pictor român Emil Ciocoiu, stabilit de peste 30 de ani în Germania, a înmânat o parte din premii, în calitate de președinte al juriului care va decide lucrările câștigătoare.

Expoziția poate fi vizitată timp de o lună, până pe 3 iunie, când va fi substituită de colecția de artă Bellaria Hotel, formată din lucrări de pictură, grafică și sculptură semnate de Felix Aftene, Bogdan Bârleanu, Ilie Bostan, Dragoș Pătrașcu, Sorin Purcaru, Nicolae Suciu, Constantin Tofan și Florentin Vesa.

Recomandări

Concert Direcția 5, „Take, Ianke și Cadîr”, expoziția „Geniul lui Da Vinci” și alte propuneri, pe agenda Palas în această săptămână

Iubitorii de teatru, cinefilii și cei cărora le este dor să meargă la concerte sunt …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *