marți , 26 mai 2020 2:21 am
Iasi booked.net
-1°C

Aproape 40 de proiecte vor fi dezbătute astăzi în ședința de Consiliu Județean

Pe masa aleșilor județului se va regăsi și proiectul privind aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenții și a indicatorilor tehnico-economici la reabilitarea imobilelor în care își desfășoară activitatea Filarmonica „Moldova”.

Problema Filarmonicii este una dureroasă pentru ieșeni, nu doar pentru melomani. Sala de concerte „Ion Baciu” a fost închisă în 2013, acum aproape șapte ani, pentru că nu mai prezenta siguranță în exploatare. De atunci, concertele se țin în săli închiriate sau în diverse alte spații.

Repetițiile orchestrei simfonice, cele ale corului academic și ale cvartetului „Ad libitum” se desfășoară însă tot în locația de pe strada Cuza Vodă. Vom salva clădirea nu doar din punct de vedere tehnic, ci mai ales, istoric.”, a spus președintele Consiliului Județean Iași, Maricel Popa, la conferința de presă de ieri.

Lucrările sunt estimate la 55 milioane lei (cu TVA) și au ca termen de execuţie 19 luni.

Va fi făcută reamenajarea și modernizarea interiorului cădirii. Sala mică de concerte va fi reconfigurată, iar structura scenei va fi refăcută complet. Se vor face amenajările necesare pentru accesul persoanelor cu dizabilități, incusiv prin montarea unui lift și a unei platforme locale de ridicare, se va reconfigura scena din sala mare, vor fi realizate gradene metalice pentru îmbunătățirea nivelului acustic și vizual. Nu în ultimul rând, va fi amenajată o platformă de ridcare a pianelor.

Proiectul vizează și corpul 3A, dinspre strada Stroescu. În cazul acestuia va fi păstrată fațada dinspre stradă, pentru valoarea sa arhitecturală, iar structura de rezistență va fi înlocuită cu una pe cadre metalice. Vor fi înlocuite complet instalațiile termice, electrice, de apă și canalizare.
Filarmonica este una dintre instituțiile reprezentative din subordinea Consiliului Județean Iași, o instituție cu activitate artistică permanentă, ce a avut concertul inaugural pe 9 octombrie 1942 sub bagheta muzicianului George Enescu.

loading...

Recomandări

Suma alocată pentru achiziția spitalului mobil a fost majorată cu 4,1 milioane de Euro

Personalul medical implicat în tratarea bolnavilor cu Covid-19 va fi cazat în spații speciale. Plenul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *