vineri , 30 iulie 2021 5:35 pm
Iasi booked.net
-1°C

Aplicație pentru ieșenii cu deficiențe de vedere

Ieșenii cu dificultăți de vedere vor putea merge fără însoțitor în Municipiul Iași. Acestea vor fi ajutate de o aplicație gratuită care poate fi descărcată pe smartphone.

În prima etapă a acestui proiect-pilot vor fi instalate echipamente (senzori) pentru accesibilizarea accesului în Primăria Municipiului Iași, la Direcția Generală Economică și Finanțe Publice Locale – Activitatea de taxe și impozite (atât la persoanele fizice, cât și juridice), la intrările din corpul principal (Palatul Roznovanu) și în zona pietonalului Ștefan cel Mare și Sfânt.

Sistemul se numește Step-Hear și reprezintă un ghidaj audio complex pentru nevăzători și persoanele cu deficiențe de vedere pentru a obține informații în timp real despre poziția exactă, obiectivele pe care le are în apropiere, direcția și distanța către acestea. În momentul în care telefonul se conectează cu senzorul cel mai apropiat, utilizatorul va primi un mesaj audio pre-înregistrat care îi va oferi informațiile necesare. În plus, există opțiunea de a suna un număr de urgență.

Step-Hear poate fi folosit și de sistemul de management al transportului public, beneficiind și de soluții de sprijin pentru nevăzători la trecerile de pietoni sau la semafoare.

De altfel, în 2020, sistemul a obținut Premiul I din partea Comisiei Europene în domeniul accesibilizării transportului public.

Recomandări

O nouă aplicație prin care ieșenii își pot rezerva locurile de parcare

Primăria Municipiului Iași a implementat o aplicație smartphone pentru monitorizarea și rezervarea de locuri de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *