ApaVital va furniza apă POTABILĂ doar dimineața și SEARA către mai mulți consumatori

Date:

Afectate sunt mai ales localitățile din nord-estul județului Iași, însă lista acestora poate crește de la o zi la alta.

Deși există rezervoare dotate pentru consumul uman, numeroase persoane folosesc apa inclusiv la treburile gospodărești sau agricole, ceea ce duce la epuizarea rapidă a rezervoarelor ApaVital montate în diverse zone strategice din județul Iași. În aceste condiții, operatorul de apă şi canalizare se află în neplăcuta situație de a furniza apă potabilă după program.

Printre cei afectaţi se află ieşenii din localitățile Românești, Avântu și Ursoaia din comuna Românești. Aici, apă potabilă curge la robinete doar între orele  7.00 – 12.00 și 17.00 – 22.00.

„ApaVital reamintește utilizatorilor din zonele afectate că folosirea apei în alte scopuri decât cel menajer duce la o creștere a consumurilor peste capacitatea maximă instalată a sistemelor de alimentare cu apă, ceea ce determină dificultăți în asigurarea unui nivel minim de apă în rezervoare, care să permită funcţionarea capacităţilor de pompare în regim normal”, spun oficialii societăţii.

Însă pe zi ce trece, lista comunelor afectate de criza apei creşte.

În perioada 1 – 30 iunie 2022 (inclusiv), pentru refacerea rezervelor de apă potabilă a rezervoarelor din localitatea Poiana – Deleni, de 300 mc și 50 mc capacitate, ApaVital furnizează apă potabilă cu poorţia către utilizatorii din localitățile Deleni, Feredeni, Poiana, Slobozia și Maxut, comuna Deleni. La fel stau lucrurile în localitățile Tansa, Belcești, Satu Nou, Munteni, Liteni, și Ulmi, din comuna Belcești, în comuna Focuri, în localitățile Coarnele Caprei și Arama din comuna Coarnele Caprei, în localitatățile Uda, Pietrosu și Tătăruși din comuna Tătăruși, în comuna Lespezi, în localitatea Stroiești,  comuna Todirești şi Blăgeşti – Paşcani. Probleme sunt şi cu rezervele de apă din localitățile Bulbucani și  Sîngeri – Săveni, unde se încearcă completarea rezervoarelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Locuri de PARCARE scoase la licitație de către primăria IAȘI

Municipalitatea ieșeană, prin Direcția Exploatare Patrimoniu, va organiza pe...

A început cea mai mare sărbătoare a studenților din Iași

În perioada 20 - 28 aprilie 2024 Casa de...

Sărbătoarea Florilor FloralIS revine la IAȘI în perioada 26 – 28 aprilie 2024

În perioada 26 - 28 aprilie 2024 Iașul va...