marți , 30 noiembrie 2021 7:16 pm
Iasi booked.net
-1°C

Anunțul ISJ Iași înainte de începerea anului școlar

De astăzi, 31 august 2020, au început vizitele de monitorizare și de consiliere a școlilor în vederea pregătirii pentru începerea noului an școlar în condiții de maximă siguranță, anunță ISJ Iași.

Comunicatul integral

Înțelegem că deschiderea cursurilor din acest an aduce în viața elevilor, părinților și cadrelor didactice nu doar emoția începutului, dar și neliniștea unui context unic, solicitant. Pentru a răspunde atât nevoii de protejare a stării de sănătate a tuturor celor implicați în demersul educativ, cât şi datoriei de a susţine educația de calitate, Inspectoratul Școlar Județean Iași își propune să se implice în identificarea celor mai adecvate soluții care să permită reluarea activităților de învățare în toate unitățile de învățământ din rețeaua școlară a județului Iași, începând cu 14 septembrie 2020.

În acest sens, se au în vedere, pe lângă consultările cu toți directorii școlilor, cu autoritățile publice locale, cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică, și dezbateri privitoare la prevederile cuprinse în actele normative ce reglementează condițiile în care se poate deschide noul an școlar (Ordinul Ministerului Sănătății nr. 1456/25.08.2020 pentru aprobarea Normelor de igienă din unitățile pentru ocrotirea, educarea, instruirea, odihna și recreerea copiilor și tinerilor, Ordonanţa de Urgenţă nr. 141 din 19 august 2020 privind instituirea unor măsuri pentru buna funcționare a sistemului de învățământ și pentru modificarea și completarea Legii educației naționale nr. 1/2011).

În luna august, școlile au lucrat la elaborarea unor scenarii realiste privind continuarea procesului educaţional, au documentat o analiză de nevoi pentru învățarea în toate cele trei scenarii posibile. În cazul simulării scenariilor 1 (revenirea zilnică a tuturor elevilor în şcoli, cu respectarea si aplicarea tuturor măsurilor de protecţie sanitară) şi 2 (revenirea zilnică a tuturor preşcolarilor, elevilor din clasele 0-IV, elevilor din clasa VIII-a si a XII-a și revenirea parţială a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor măsurilor de protecţie din ghid), importantă a fost asigurarea condiţiilor de distanţare fizică, identificarea celor mai eficiente modalități de organizare a programului școlar și a resurselor necesare.

Pornind de la rezultatele acestor simulări, miercuri, 26 august 2020, inspectorii școlari din cadrul I.S.J. Iași au analizat, cu obiectivitate, cele trei scenarii propuse de Ministerul Educației și Cercetării, prin raportare la măsurile de siguranță sanitară, dar și la particularitățile specifice tipurilor de școli, la nivelul de vârstă al elevilor, dar și la mediul în care aceștia își desfășoară activitatea.

Începând de luni 31 august, inspectorii școlari vor realiza vizite de consiliere și monitorizare în toate instituțiile de învățământ, urmărind, cu prioritate, organizarea colectivelor de preșcolari/elevi, configurarea programului activităților de învățare, respectarea normelor impuse de contextul epidemiologic, astfel încât să se aibă în vedere asigurarea accesului egal la educație pentru toți copiii, în condiții de siguranță, a subliniat prof. dr. Genoveva Aurelia Farcaș, Inspector Școlar General al I.S.J. Iași.

Recomandări

Primele TESTE de salivă vor ajunge în școlile din judetul IAȘI începând cu 6 decembrie

Testarea elevilor de la scolile din judetul Iasi va începe cel mai probabil în săptămâna …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *