duminică , 26 septembrie 2021 6:51 am
Iasi booked.net
-1°C

Anunțul Direcției de Sănătate Publică Iași

Conducerea Direcției de Sănătate Publică Iași a anunțat că județul Iași a intrat oficial în valul patru al pandemiei. Numărul cazurilor confirmate de COVID-19 a crescut extrem de mult în ultima lună. Ieri erau ocupate peste 30 de paturi din spitalele suport COVID-19 de pacienții infectați cu o formă ușoară a bolii.

Am intrat oficial în valul patru de câteva zile. Numărul cazurilor a crescut și se menține așa. De aproximativ o săptămână, în spitalele ieșene sunt internați patru pacienți în stare destul de gravă în secțiile ATI. Numărul acestora se menține, însă numărul pacienților internați cu o formă ușoară crește în fiecare zi. Dacă în urmă cu șapte zile erau ocupate doar 14 paturi în secțiile COVID-19, ieri numărul a ajuns la 31 și este în creștere. Suntem pregătiți pentru orice situație, deoarece am dobândit o oarecare experiență de anul trecut. În urmă cu un an am avut de luptat cu aproximativ 300 de cazuri pe zi. Situația a început să scape din nou de sub control în urmă cu aproximativ o lună. Cu siguranță rata infectării se va menține crescută în perioada următoare, deoarece se întorc foarte mulți ieșeni din străinătate”, a declarat dr. Vasile Cepoi, directorul DSP Iași.

Recomandări

Controverse legate de certificatul verde la nunți

Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, precizează că Florin Cîțu monitorizează defectuos …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *