marți , 25 iunie 2019 9:58 pm
Iasi booked.net
-1°C

Antenție părinți! A început sezonul de viroze şi laringite la cei mici

Virozele respiratorii în rândul copiilor, specifice acestui anotimp, încep să apară treptat. În ultimele gărzi, în Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) de la Spitalul de Copii „Sf. Maria“ au ajuns mai mulţi copii pentru diferite forme de viroze respiratorii.

Medicii pediatri spun că îngrijorător este faptul că au început să fie diagnosticate şi cazuri de laringită, afecţiune care se poate agrava în special în timpul nopţii. Două astfel de cazuri au ajuns în toiul nopţii la spital, fiind vorba despre un copil în vârstă de doi ani şi un alt copil în vârstă de un an, scrie ziaruldeiasi.ro.

„Laringita poate avea o evoluţie fulminantă spre rău, se poate întâmpla ca părintele să vadă că a început să tuşească, dar să nu conştientizeze evoluţia dramatică. Dimensiunea căilor aeriene este redusă, iar o inflamaţie le reduce şi mai mult, copilul se sufocă pur şi simplu, nu poate respira. Copilul are o tuse caracteristică, nu mai poate vorbi, iar când se pune la somn se sufocă pentru că trecerea din poziţia de şezut la cea de culcat este nefavorabilă. Sunt cazuri care ajung la noi la spital în timpul nopţii. Pentru copiii de vârstă mică, câteodată, formele sunt severe, o inflamaţie care apare în timpul unei răceli la un copil mic face ca aerul să nu mai treacă prin laringe şi astfel are impresia de sufocare“, a explicat şef lucr.dr. Tamara Solange Roşu, medic-şef UPU de la Sptialul de Copii.

Cei doi copii au fost evaluaţi de către medici, au primit tratamentul necesar şi au rămas internaţi în spital. În ultimele gărzi, în UPU au ajuns aproximativ 100 de copii.

Recomandări

64 de sancțiuni într-o singură zi! Pietoni amendați pentru nerespectarea legislației rutiere, șoferi amendați pentru nepurtarea centurii de siguranță și nu numai

64 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 11.600 de lei au fost aplicate într-o singură …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *