joi , 28 mai 2020 4:23 am
Iasi booked.net
-1°C

ANM anunță o răcire considerabilă a vremii

Vremea se răcește brusc în România, din cauza aerului polar ce ajunge deasupra țării noastre.

În decurs de 48 de ore, temperaturile scad semnificativ, chiar sub pragul de 0 grade în anumite zone, ceea ce ar putea aduce lapoviță sau chiar ninsoare. Vântul va avea intensificări temporare la munte, în sudul Moldovei și al Banatului, în Dobrogea, Muntenia și în cea mai mare parte a Olteniei, cu viteze la rafală de 50…70 km/h.

În noaptea de sâmbătă spre duminică (14/15 martie) și în prima parte a zilei de duminică, aria precipitațiilor va cuprinde regiunile sudice și sud-vestice. Vor fi ploi, care se vor transforma local în lapoviță și ninsoare. Cantităţile de apă vor depăşi, izolat, 10…15 l/mp.

Valorile termice vor fi în scădere accentuată, iar vremea va deveni mai rece decât în mod obişnuit la această dată. În noaptea de duminică spre luni (15/16 martie) se vor înregistra temperaturi predominant negative şi se va produce brumă, iar în estul Transilvaniei minimele vor coborî sub limita gerului, transmite ANM.

Intensificări ale vântului vor fi în noaptea de vineri spre sâmbătă (13/14 martie) în Carpații Meridionali și Carpații de Curbură, cu rafale de 70…100 km/h, iar la viteze mai reduse și în sud-estul teritoriului.

loading...

Recomandări

Vreme severă în toată țara

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare mateo de vreme severă, în toată, țara, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *