duminică , 21 iulie 2019 2:53 am
Iasi booked.net
-1°C

Ani grei de închisoare pentru doi foşti prefecţi de Buzău: condamnaţi pentru retrocedarea a 5.000 de hectare de pădure

Paul Beganu şi Maria Buleandră, foști prefecți de Buzău, au fost condamnaţi la 9 ani şi 8 luni de închisoare, respectiv 5 ani şi 6 luni de închisoare, într-un dosar instrumentat de DNA privind retrocedarea a 5.000 de hectare de pădure în localitatea buzoiană Gura Teghii. În acest dosar, au fost 12 inculpaţi. Decizia nu este definitivă, informează Digi24.

 

Magistraţii de la Curtea de Apel Ploieşti s-au pronunţat joi în dosarul retrocedării ilegale a 5.000 de hectare de pădure la Gura Teghii, în care printre inculpaţi s-au aflat doi foşti prefecţi de Buzău, un avocat, un fost judecător, dar şi un fost sef al ITRSV Focşani.

Conform sentinţei dictate de judecătorii de la Curtea de Apel Ploieşti, fostul prefect de Buzău Paul Beganu a fost condamnat la 9 ani şi 8 luni de închisoare cu executare, iar Maria Buleandră, de asemenea fost prefect de Buzău, a primit cinci ani şi şase luni, tot cu executare.

Omul de afaceri Gheorghe Ceteraş a primit 10 ani şi opt luni de detenţie, iar un fost şef de la ITRSV Focşani a fost condamnat la 5 ani de închisoare. Avocatul Vasile Mihai Cosmin a primit o condamnare la 5 ani de închisoare, Ion Irimia, fost lucrător la Direcţia Silvică Buzău, a primit o condamnare de 5 ani şi jumătate, în timp ce fostul judecător de la Pătârlagele Neculae Toader a fost condamnat la 6 ani si 6 luni. Totodată, fostul jurist al Prefecturii Ştefan Feraru a fost condamnat la 3 ani şi 2 luni de închisoare cu executare, iar fostul secretar al Primăriei Gura Teghii, Iuliana Panaete, a primit 4i de închisoare cu executare.

Prin aceeaşi sentinţă, instanţa de judecată a dispus confiscarea de la inculpaţii din acest dosar a sumelor totale de 4.621.000 de euro şi peste 1.690.000 de lei.

În plus, judecătorii au admis acţiunea civilă formulată de statul român prin Ministerul finanţelor publice şi a dispus că şase dintre inculpaţi să plătească statului peste 21,7 milioane de euro. De asemenea, în dosar s-a constituit parte civilă şi Regia naţională a pădurilor Romsilva care, conform aceleiaşi sentinţe, trebuie să primească peste 5 milioane de lei de la unii dintre inculpaţi.

Sentinţa nu este definitivă, ci poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

În total, în acest dosar, au fost trimise în judecată 12 persoane.

 

Sursa: Digi24

Recomandări

Cutremur cu magnitudinea 3,7 pe scara Richter, în Buzău

Un cutremur cu magnitudinea 3,7 pe scara Richter s-a produs vineri seara, la ora locală …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *