marți , 7 iulie 2020 3:36 pm
Iasi booked.net
-1°C

Angajații Spitalului din Suceava nu și-au primit salariile

Angajații Spitalului de Urgență Suceava nu și-au primit vineri, 15 mai, salariile. Managerul Anatolii Buzdugan a explicat că motivele întârzierii au fost obiective și că plata salariilor se va face săptămâna viitoare, marți sau miercuri.

Dr. Buzdugan a arătat că a existat „un număr enorm de concedii medicale”, iar angajații de la Serviciul RUNOS, care se ocupă de salarizare, nu sunt toți reveniți la muncă, astfel încât un volum foarte mare de muncă a trebuit efectuat de personal puțin.

În ceea ce privește sporul de pericol acordat pentru personalul medical, legea a fost promulgată de președintele României vineri, 15 mai a.c.. „Am așteptat această reglementare până în ultimul moment. Întârzierea salariilor a fost din motive obiective”, a declarat dr. Buzdugan.

Conform legii, personalul medical care execută, conduce sau coordonează misiuni şi sarcini de serviciu în condiţii de pericol deosebit beneficiază pe perioada stării de urgenţă, precum şi pentru o perioadă de 3 luni de la data încetării stării de urgenţă, de un spor de până la 30%, calculat la salariul de bază/solda de funcţie/salariul de funcţie.

Prin personal medical care participă la acţiuni medicale împotriva COVID-19 se înţelege personalul de specialitate medico-sanitar şi personalul auxiliar sanitar din unităţi sanitare, din farmacii comunitare, din cabinete de medicină de familie, din cabinete de medicină dentară, precum şi din cadrul altor furnizori de servicii medicale sau de asistenţă socială, implicat direct în acţiuni şi misiuni legate de prevenirea, gestionarea şi combaterea infecţiilor cu COVID-19.

loading...

Recomandări

Brașovul, noua „Suceava”? Medic: Nu se mai respectă nimic. Spitalele și secțiile ATI încep să fie pline

Numărul de cazuri zilnice de infectare cu Covid 19 continuă să fie la un nivel …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *