marți , 30 noiembrie 2021 7:13 pm
Iasi booked.net
-1°C

Angajații Operei din Iași au protestat față de revenirea managerului Beatrice Rancea

Mai mulți angajați ai Operei Naționale Române din Iași s-au întâlnit în curtea instituției, pentru a protesta cu privire la revenirea în funcție a managerului Beatrice Rancea. Acestia au discutat despre ce acțiuni sindicale vor face pentru a determina demiterea acesteia din funcție. 

Sindicatul Artis pregătește un memoriu pe care îl va înainta către Ministerul Culturii, prim-ministrul Florin Cîțu și președintele Klaus Iohannis în care va cere evaluarea managerului Beatrice Rancea, luând în considerarea toate neregulile semnalate în ancheta DIICOT.

Liderul sindicatului ARTIS, Marius Aftaragaci a precizat: Nu este un protest al sindicatului. De astăzi, vom depune pentru proteste adrese către Primăria municipiului și celelalte instituții. În ceea ce privește repunerea sau revenirea în funcție, datorită sau din cauza ridicării controlului judiciar, era un pas normal juridic, dar totuși așteptăm din partea ministerului. Nu am auzit până acum o altă comunicare vis-a-vis de alte intenții, cum ar fi demiterea sau evaluarea dumneaei, ceea ce așteptăm. O să facem o solicitare în scris din partea sindicatului și în aces sens. Mi se pare un lucru firesc și normal ca după atâtea dovezi, nu e un lucru de neluat în seamă acel dosar care se instrumentează, se anchetează încă, nu este pe rolul instantei. Clar că va fi suspendată din nou dacă acel dosar va fi trimis în instantă, de aceea vom solicitat ministerului să facă demersurile legale pentru a o demite pe doamna Rancea.

Aceștia au mai precizat că o astfel de situație nu face cinste Operei Naționale din Iași.

Aurel Bălae, vicepreşedintele Sindicatului Artis: Mă adresez domnului Prim-Ministru, domnului Preşedinte, domnului Ministru al Culturii să ia decizia corectă, adică demiterea domnei Beatrice Rancea. Există toate argumentele, şi legale şi morale. Doamna Rancea nu are nicun argument să rămână în această funcţie.Un prejudiciu estimat la 1 milion de euro, este nu mult, este enorm de mult pentru o instituţie publică.

Beatrice Rancea se află până la începutul săptămânii viitoare în concediu iar persoana care i-a preluat atribuţiile este Iulia Solomon, organizator spectacole în cadrul ONRI şi ea parte în dosarul instrumentat de DIICOT

 

Recomandări

Cât M.A.I răbdăm? Polițiștii încep protestele

Aceasta este întrebarea care ar trebui să fie pe buzele fiecărui polițist în această perioadă. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *