joi , 29 octombrie 2020 1:16 pm
Iasi booked.net
-1°C

Andrei Caramitru, amendat cu 5.000 de lei pentru mesajele în care critica BOR şi religia ortodoxă

Andrei Caramitru, fost consilier al liderului USR Dan Barna, a fost amendat cu 5.000 de lei de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), pentru mesajele publicate pe Facebook prin care critica în termeni duri Biserica Ortodoxă Română şi religia ortodoxă, pe care o consideră “o sectă demonică”.

Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării a stabilit, în şedinţa de miercuri, că mesajul publicat, în 14 aprilie, pe Facebook, de către Andrei Caramitru, în care acesta numea BOR şi religia ortodoxă “o sectă demonică” reprezintă faptă de discriminare şi încalcă dreptul la demnitate conform art. 2 alin. (1) şi art. 15 din O.G. 137/2000, republicată.

“Eu de azi mă dezic oficial de Organizaţia BOR. Am fost botezat ortodox. Nu sunt ateu, suntun om spiritual. Dar toată chestia asta numită BOR este doar o organizaţie criminală, retrogadă, retardată, coruptă. Şi ortodoxia ca rit creştin a devenit un coşmar rusofon criminal. Care ne ţine în afara civilizaţiei. Şi nu are NICI o legătură cu Biblia şi cu credinţa. NICI UNA. E un ISIS. O sectă demonică. Aşa că de azi oameni buni – EU NU O SĂ MAI CALC NICIODATĂ ÎN VREO BISERICĂ ORTODOXĂ. Oricine îşi face nuntă, botez etc. acolo – eu nu o să vin. Şi nu voi mai interacţiona vreodată cu vreun angajat al acestei organzaţii. Punct”, este mesajul luat în discuţie de CNCD.

Ca urmare, Andrei Caramitru a fost sancţionat cu amendă contravenţionată de 5.000 de lei.

Hotărârea a fost adoptată cu unanimitate de voturi (9 voturi).

În acest caz, CNCD s-a autosesizat şi s-a primit şi o plângere.

Recomandări

Ieșenii care nu poartă mască sunt amendați!

Polițiștii locali aplică amenzi pe bandă rulantă ieșenilor care nu poartă mască de protecție în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *