miercuri , 25 noiembrie 2020 9:47 am
Iasi booked.net
-1°C

Ancorată în trecut! Gabriela Firea, de Ziua Drapelului României: „Trei culori cunosc pe lume”

De Ziua Drapelului, Gabriela Firea a postat pe pagina sa de Facebook un text care se încheie cu sintagma #treiculoricunoscpelume. Între timp, primarul general a modificat textul postării și a șters haștagul.

 

^

Cele cinci cuvinte sunt primul vers din imnul comunist al Republicii Socialiste România, conduse de Nicolae Ceușescu.

Sintagma „treiculoricunoscpelume” postată de Gabriela Firea la finalul textului era precedată de # ceea ce poate însemna că autorul postării  a urmărit ca folosirea acestei expresii să nu treacă neobservată pe Facebook, scrie Europa FM.

„Trei culori” a fost imnul României comuniste din 1977 până la Revoluție, perioadă în care țara a fost condusă de Nicolae Ceaușescu.

Textul original al cântecului patriotic „Trei culori”  a fost compus de Ciprian Porumbescu, însă el a fost modificat în epoca dictatorului.

În aceeași postare, primarul general al Capitalei scrie că „cele trei culori ale drapelului național, roșu, galben și albastru unesc trecutul, prezentul și viitorul românilor”.

La capitolul comentarii, sub această postare, nenumărați oameni o felicită pe Gabriela Firea, însă pe alte conturi, alte persoane amintesc că mulți români au murit la Revoluția din Decembrie 1989, pentru a scăpa de Comunism.

Se cuvine remarcat și că Drapelul României este un tricolor albastru, galben, roşu, având culorile dispuse în benzi verticale, de dimensiuni egale (Vezi LEGEA Nr. 75 din 16 iulie 1994 privind arborarea drapelului Romaniei, intonarea imnului national si folosirea sigiliilor cu stema României), așa că primarul a gafat și la ordinea culorilor de pe steagul național.

 

Sursa: Europa FM

reclama adnow

Recomandări

Facebook a eliminat 7 milioane de postări pentru că răspândeau informaţii false despre coronavirus

Facebook a eliminat 7 milioane de postări în trimestrul doi pentru că răspândeau informaţii false …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *