joi , 9 iulie 2020 9:22 pm
Iasi booked.net
-1°C

Anchetă la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași după ce două cadre medicale sunt infectate

La Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi au fost declanşate anchete epidemiologice după ce două cadre medicale s-au infectat cu noul coronavirus.

Managerul spitalului, Carmen Dorobăţ, a declarat că în ambele cazuri există posibilitatea ca virusul să fi fost contractat din afara spitalului, deoarece nu aexistă alte cazuri de cadre medicale sau pacienţi Covid pozitivi.

Carmen Dorobăţ a confirmat, totodată, că unul dintre cazuri are legătură cu brancardierul infectat de la Institutul Regional de Oncologie din Iaşi.

„Avem două anchete epidemiologice în curs. Una plecată de la o asistentă dintr-un pavilion, care s-a dovedit a fi simptomatică, deci cu febră. Testul a fost pozitiv. Este internată. Din fericire are o formă usoară de boală. Sigur că s-a făcut o anchetă epidemiologică în jurul acestui caz si, până în momentul de fată, nu avem nici un cadru medical pozitiv. Gândindu-ne la cât durează o perioadă de incubare înseamnă că dacă niciunul dintre cei din jur din spital nu s-a pozitivat până în acest moment înseamnă că momentul infectant probabil s-a produs undeva în afara spitalului. Si o a doua anchetă pleacă de la o infirmieră care lucrează într-un alt pavilion a cărui soț lucrează în sectorul medical si sunt pozitivi împreună cu copilul lor. În prezent se fac investigații pentru anchetă medicală, dar până în momentul de fată niciunul din cadrele medicale din jurul persoanei care lucrează la noi în spital nu s-a pozitivat, deci ne duce cu gândul tot la o sursă comunitară”, a declarat Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase.

loading...

Recomandări

O femeie își caută sora! Ieșeanca a dispărut în urmă cu trei zile

O femeie își caută sora care a plecat de la domiciliu în urmă cu trei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *