joi , 9 decembrie 2021 4:29 pm
Iasi booked.net
-1°C

ANAF verifică firmele de transport alternativ

Antifraudă a inițiat o analiză a riscurilor fiscale în domeniul transportului alternativ, urmând ca la finalizarea acesteia să efectueze controale acolo unde identifică riscuri fiscale.

Analiza de risc a fost extinsă în ultimele săptămâni și la structurile din teritoriu ale Direcției Antifraudă. În România există mai multe firme în domeniul transportului alternativ, iar controalele pot viza atât firmele, dar și persoanele care activează în acest domeniu.

În anii anteriori, transportul alternativ a făcut obiectul unor controale Antifraudă, fiind constate creanțe fiscale suplimentare, ca urmare a neconformării contribuabililor selectați. În prezent, la nivelul DGAF este vizată o evaluare a entităților care activează în domeniul de referință, urmând a fi realizate controale fiscale la entitățile selectate din perspectiva riscului fiscal”, conform documentului.

Acum doi ani, Profit.ro a semnalat că Finanțele au creat un plan împotriva șoferilor Uber și Taxify (actualul Bolt), iar ANAF se pregătește să înceapă verificările. Tot în 2019, Profit.ro a semnalat că instituțiile statului au început verificările la diverse firme de livrări rapide, precum Glovo, Uber Eats (care s-a retras apoi din România), Food Panda, pentru a verifica modul de declarare a taxelor aferente curierilor cu care acestea colaborează pe piața locală. Acum, ANAF și Antifraudă desfășoară analiza de risc, iar verificările au în vedere situațiile și contribuabilii unde există riscuri de neconformare, iar statul ar putea pierde venituri la buget.

Recomandări

Proiectul Trenului Metropolitan prinde viteză

Președintele Consiliului Județean, Costel Alexe, a semnat astăzi protocolul de asociere în vederea realizării obiectivului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *