ANAF verifică firmele de transport alternativ

Date:

Antifraudă a inițiat o analiză a riscurilor fiscale în domeniul transportului alternativ, urmând ca la finalizarea acesteia să efectueze controale acolo unde identifică riscuri fiscale.

Analiza de risc a fost extinsă în ultimele săptămâni și la structurile din teritoriu ale Direcției Antifraudă. În România există mai multe firme în domeniul transportului alternativ, iar controalele pot viza atât firmele, dar și persoanele care activează în acest domeniu.

În anii anteriori, transportul alternativ a făcut obiectul unor controale Antifraudă, fiind constate creanțe fiscale suplimentare, ca urmare a neconformării contribuabililor selectați. În prezent, la nivelul DGAF este vizată o evaluare a entităților care activează în domeniul de referință, urmând a fi realizate controale fiscale la entitățile selectate din perspectiva riscului fiscal”, conform documentului.

Acum doi ani, Profit.ro a semnalat că Finanțele au creat un plan împotriva șoferilor Uber și Taxify (actualul Bolt), iar ANAF se pregătește să înceapă verificările. Tot în 2019, Profit.ro a semnalat că instituțiile statului au început verificările la diverse firme de livrări rapide, precum Glovo, Uber Eats (care s-a retras apoi din România), Food Panda, pentru a verifica modul de declarare a taxelor aferente curierilor cu care acestea colaborează pe piața locală. Acum, ANAF și Antifraudă desfășoară analiza de risc, iar verificările au în vedere situațiile și contribuabilii unde există riscuri de neconformare, iar statul ar putea pierde venituri la buget.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Pensionarii ieșeni primesc tichete sociale cu ocazia Sărbătorilor de Paști

Cu ocazia Sărbătorilor de Paști pensionarii ieșeni vor primi...

500 de detectoare de fum și monoxid de carbon sunt montate gratuit în județul Iași

Departamentul pentru Situații de Urgență și  Inspectoratul General pentru Situații...

IȘJ Iași organizează o nouă simulare a examenelor naționale în perioada 17-19 aprilie 2024

Simulări ale Evaluării Naționale vor susține și 8.000 de...