Americanii îl trimit în UCRAINA pe ”vânătorul de naziști” pentru a vâna criminalii de război RUȘI

Date:

Procurorul general al SUA Merrick Garland a anunțat, marți, în timpul unei călătorii neanunțate în Ucraina, echipa care va lucra pentru a identifica și a urmări penal pe oricine a comis crime de război în Ucraina, relatează CNN.

Echipa, a spus Garland, va fi condusă de cel mai cunoscut „vânător de naziști” al departamentului, Eli Rosenbaum, și va fi formată din experți în investigații care implică incălcări ale drepturilor omului și crime de război.
Rosenbaum, un veteran al Departamentului de Justiție, cu o experiență de 36 de ani, care a fost anterior director al Strategiei și Politicii de Aplicare a Drepturilor Omului, a ajutat departamentul în peste 100 de cazuri de identificare și deportare a naziștilor, potrivit Departamentului de Justiție.

Anunțul este un semnal puternic al Departamentului de Justiție că este interesat de investigarea crimelor de război din războiul aflat în desfășurare în Ucraina și vine în urma unui efort anterior al Departamentului de Justiție de a bloca bunurile oligarhilor ruși.

„Nu există ascunzătoare pentru criminalii de război. Departamentul de Justiție al SUA va urmări orice cale pentru a-i trage la răspundere pe cei care comit crime de război și alte atrocități în Ucraina”, a spus Garland în Ucraina.

„Lucrând alături de partenerii noștri interni și internaționali, Departamentul de Justiție va fi necruțător în eforturile noastre de a trage la răspundere fiecare persoană complice la comiterea de crime de război, tortură și alte încălcări grave în timpul conflictului neprovocat din Ucraina”.

Mai multe pe: stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Pietele din IAȘI se ÎNCHID pentru DERATIZARE! Vezi ce au anunțat reprezentanții EcoPiața

Reprezentanții SC EcoPiața SA au stabilit programul acțiunilor de...

UAIC a câștigat un proiect de peste 8 milioane de EURO pentru DIGITALIZAREA instituției

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) a câștigat...

In lipsa IRIGAȚIILOR, oamenii din Coarnele CAPREI se roagă la Dumnezeu pentru PLOAIE

Disperati de seceta prelungita din judet, locuitorii comunei ieșene...

PROIECT: parcare Park & Ride în zona CUG

În scopul reducerii traficului auto și aglomerării intrării în...